Nálatok mi lesz a menü karácsonykor? Ezek most a top magyar ünnepi receptek

HelloVidék   
  Megosztom
Nálatok mi lesz a menü karácsonykor? Ezek most a top magyar ünnepi receptek

Az év minden napján rengeteg receptet osztanak meg egymással az internetezők, de a közösségi főzés csúcsidőszaka vitathatatlanul a karácsony. A SentiOne kutatása szerint idén decemberben már több mint 22 ezer receptet osztottak meg egymással a netezők, ezek pedig rekordnak számító 88 milliós elérést generáltak az online térben. A főételek közül egy leveles tésztába göngyölt gombás karajról beszélt legtöbbet az internet népe, a desszertek versenyében pedig a bejgliszelet lett az első, amelynek a hagyományos tekerccsel ellentétben nem reped a teteje.

A bevált családi receptek mellett sokan szeretnek újítani az ünnepi menün, így fordulhatott elő, hogy a hagyományos halászlé - töltött káposzta duót helyett idén egy göngyölt karaj lett az első karácsonyi receptversenyben. A második legtöbb elérést egy amerikai krumplisaláta generálta, a harmadik helyen pedig egy aszaltszilvás, szalonnába tekert pulyka elkészítése áll.

Az elmúlt 3 év adatai alapján a legnépszerűbb húsmentes fogás a vörösbabos wellington volt, az idei kedvenc pedig egy húsmentes töltött káposzta lett.

Meguntuk, hogy reped a bejgli?

Sokaknak okoz évről évre bosszúságot, hogy kireped a bejgli tésztája sütés közben, ennek kapcsán idén is már több százszor alkalommal osztották meg tapasztalataikat a magyar internetezők. A tökéletes receptet évről évre többen keresik, 2019-hez képest 2020-ban 68%-kal nőtt a bejgli diskurzusok száma és idén is több mint 49 ezer alkalommal beszéltünk népszerű süteményről. A repedések megelőzése problémás, de kutatásból kiderült, ennek ellenére szeretjük a bejglit, hiszen a karácsonyi süteményről szóló beszélgetések 85 százaléka így is pozitív volt. A tökéletes, repedésmentes bejgliszelet receptje a SentiOne kutatása szerint 2018-ban lett a karácsonyi online beszélgetések egyik kedvenc témája, azóta töretlen a népszerűsége, sőt, idén erről az ünnepi süteményről diskuráltak a legtöbbet a magyar internetezők. A második legnépszerűbb karácsonyi desszert a hólabda lett, harmadik helyre pedig egy sós rágcsálnivaló, a sajtos süti receptje csúszott be idén.

Az elemzés alapját a magyar internetezők portálokon, blogokon, fórumokon, közösségi média felületeken található tartalmai adták. A SentiOne azokat a 2018-2021 között publikusan közzétett online tartalmakat elemezte, amelyekben a karácsony és a receptekkel, menüvel kapcsolatos szavak különböző formái együtt jelentek meg.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

karácsony

advent

karácsonyi menü