Ez lett a legfinomabb: megválasztották az ország hamburgerét Debrecenben

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lett a legfinomabb: megválasztották az ország hamburgerét Debrecenben

Második alkalommal rendeztek hamburgerkészítő versenyt Debrecenben a Békás-tónál, a Nagyerdő szívében. A profi mellett amatőr egyéni, csapatverseny, junior és freestyle kategóriát is hirdettek. Kilencvenheten gondolták úgy, hogy megmérettetik magukat valamelyik versenyen. Az ország burgere végül a debreceni Valkó Tamásé lett. Mutatjuk.

Sercegő húspogácsák és ínycsiklandozó illatok - folyamatosan készültek a gusztusosabbnál gusztusosabb burgerek a Békás-tónál szombaton. A profi, az amatőr, a csapat és a junior kategóriában a verseny a Hortobágyi Nemzeti Park területén nevelt marhákból készült húspogácsákkal zajlott. Az viszont, hogy ki mivel tette különlegessé a burgerét, már a versenyzőkön múlott, írja a dehir.hu.

A fő elem a burgerünkben szerintem az a malac császár, ami előzetesen smokerben készült több mint 6 óráig cseresznyefával füstölve – beszélt a burgere titkáról Tömöri Krisztián.

Az értékelés során a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták a beadott hamburgereket. A zsűri elnöke Jancsa Jani gasztroblogger volt.

A győztes burgerben az összetevők aranya, illetve elkészítése gyakorlatilag tökéletes módon volt megfogalmazva. Nagyon-nagyon sok versenyburgerben igazából az volt a probléma, hogy néha a több elvét vallották és mindenféle össze nem illő alapanyagot, illetve feltétet pakoltak bele a burgerbe, és nagyon sokszor volt, hogy túlkészült a hús vagy egyéb problémák voltak magával a burgerrel

- értékelt Jancsa Jani.

Az ország burgere verseny győztese a debreceni Valkó Tamás lett. Az értékelés során a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták a beadott hamburgereket.

A győztes burger összetevői:

  • Saját milkbread buci
  • Hortobágy Angus húspogácsa
  • Ír cheddar sajt
  • Karamellizált hagyma(mézzel és worcestershire szósszal)
  • Mézes-kapros savanyú uborka
  • Chipotle majonéz

A győztes burger hamarosan kapható lesz debreceni éttermekben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hamburger

verseny

hamburgerkészítő verseny

debrecen

békás-tó

rendezvény