Ez lett a legfinomabb: megválasztották az ország hamburgerét Debrecenben

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lett a legfinomabb: megválasztották az ország hamburgerét Debrecenben

Második alkalommal rendeztek hamburgerkészítő versenyt Debrecenben a Békás-tónál, a Nagyerdő szívében. A profi mellett amatőr egyéni, csapatverseny, junior és freestyle kategóriát is hirdettek. Kilencvenheten gondolták úgy, hogy megmérettetik magukat valamelyik versenyen. Az ország burgere végül a debreceni Valkó Tamásé lett. Mutatjuk.

Sercegő húspogácsák és ínycsiklandozó illatok - folyamatosan készültek a gusztusosabbnál gusztusosabb burgerek a Békás-tónál szombaton. A profi, az amatőr, a csapat és a junior kategóriában a verseny a Hortobágyi Nemzeti Park területén nevelt marhákból készült húspogácsákkal zajlott. Az viszont, hogy ki mivel tette különlegessé a burgerét, már a versenyzőkön múlott, írja a dehir.hu.

A fő elem a burgerünkben szerintem az a malac császár, ami előzetesen smokerben készült több mint 6 óráig cseresznyefával füstölve – beszélt a burgere titkáról Tömöri Krisztián.

Az értékelés során a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták a beadott hamburgereket. A zsűri elnöke Jancsa Jani gasztroblogger volt.

A győztes burgerben az összetevők aranya, illetve elkészítése gyakorlatilag tökéletes módon volt megfogalmazva. Nagyon-nagyon sok versenyburgerben igazából az volt a probléma, hogy néha a több elvét vallották és mindenféle össze nem illő alapanyagot, illetve feltétet pakoltak bele a burgerbe, és nagyon sokszor volt, hogy túlkészült a hús vagy egyéb problémák voltak magával a burgerrel

- értékelt Jancsa Jani.

Az ország burgere verseny győztese a debreceni Valkó Tamás lett. Az értékelés során a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták a beadott hamburgereket.

A győztes burger összetevői:

  • Saját milkbread buci
  • Hortobágy Angus húspogácsa
  • Ír cheddar sajt
  • Karamellizált hagyma(mézzel és worcestershire szósszal)
  • Mézes-kapros savanyú uborka
  • Chipotle majonéz

A győztes burger hamarosan kapható lesz debreceni éttermekben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hamburger

verseny

hamburgerkészítő verseny

debrecen

békás-tó

rendezvény