Íme 3 könyv a mézről, ami nem hiányozhat idén a karácsonyfa alól

HelloVidék   
  Megosztom
Íme 3 könyv a mézről, ami nem hiányozhat idén a karácsonyfa alól

Tovább bővül a beporzók megmentésére, a méhészek támogatására és a mézfogyasztás népszerűsítésére alapított Tehetsz méh többet! program. Három most megjelent könyvet mutattak be Budapesten, egy méhes mesekönyvet, egy gyermekeknek szóló mézes szakácskönyvet, valamint egy mézes desszertkönyvet. Az eseményen bemutatkozott a program új nagykövete, Szabó Zsófi színész-műsorvezető, aki Rúzsa Magdihoz csatlakozva hívja fel a figyelmet a beporzók pusztulásának veszélyeire és termelői méz jótékony hatásaira.

A Tehetsz méh többet! program egyik alapfeladata az ismeretterjesztés, ezért több edukációs célú könyvet is megjelentetett az elmúlt két évben. Ezek közül kettőt nemzetközi szinten is díjaztak az idei, 47. Apimondai Méhészeti Világkiállításon. Rúzsa Magdi és Vida József szakácskönyve, a Zümmögés a konyhában.. és végy egy kanál mézet! ezüstérmet nyert, Várszegi Adél Zümmögés erdőn-mezőn cím, óvodásoknak szóló mesekönyve nyert bronzérmet kapott.

Most újabb kiadványokkal bővült a Tehetsz méh többet! program könyvtára, egyszerre három könyvet is bemutattak. A Zümmögés a konyhában sorozat harmadik köteteként megjelent a Zümmögés a konyhában.. és végy még több kanál mézet!, amelyeben Rúzsa Magdi és Vida József ezúttal egy desszertkönyvben ad tippeket arra, hogyan lehet hagyományos és ínyenc édességeket mézzel készíteni.

A Tehetsz méh többet! program elkötelezett híveként vallom, hogy nem csak használnunk kell a mézet, hanem vigyáznunk kell a szorgos méhekre is, akiknek ezt a csodát köszönhetjük, valamint támogatnunk kell az őket gondozó méhészeket

- mondta Rúzsa Magdi.

A program egy másik új kiadványa a Zümmögés erdőn-mezőn – Bolyhos és Samu kalandjai mesekönyv, egy kis méhecske kalandjainak második része, az óvodás korosztályt szólítja meg. A gyermekek rövid történeteken keresztül megtudhatják például, hogy hogyan képesek repülni a méhek, hogyan viszik a virágport a kaptárba, vagy hogy mit csinálnak a szorgos rovarok a nyári hőségben és a téli hidegben.

Bolyhos nem csak újabb meséken keresztül tanítja a gyerekeket a beporzók és a méz szeretetére, hanem egy gyermekszakácskönyvvel is. A Zümmögés a tányér körül könnyed, játékos formában vezeti be az óvodásokat és a kisiskolásokat a konyha világába. Vida József szerzőtársa Szabó Zsófi volt, aki egyúttal csatlakozott a Tehetsz méh többet! programhoz, és Rúzsa Magdi mellett a kampány nagykövete lett.

A meséket is tartalmazó mézes szakácskönyv kiváló lehetőség arra, hogy a kisgyermekeket megtanítsuk arra, nem kell félni a méhektől és a többi beporzó rovartól és együtt lehet velük élni. Örülök annak, hogy csatlakoztam a programhoz, és mostantól én is részt vehetek ebben a munkában

- mondta Szabó Zsófi.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vida józsef

rúzsa magdi

szabó zsófi

szakácskönyv

tehetsz méh többet