Nemzeti érték lett a tiszacsegei korhely halászlé: azt is eláruljuk, mi a titka + Videó

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nemzeti érték lett a tiszacsegei korhely halászlé: azt is eláruljuk, mi a titka + Videó

A tiszacsegei korhely halászlé bekerült a Magyar Értéktárba, így ezentúl viselheti a kiemelkedő nemzeti érték címet. A finom étel alapja a jó minőségű alapanyagok, így például a sűrű tejföl. A Tiszacsegei Halászcsárdába az ország minden pontjáról érkeznek, hogy megkóstálják az évtizedes recepten alapján készülő korhely halászlét- írta a a Dehír.


 


 

A tiszacsegei korhely halászlé bekerült a Magyar Értéktárba, így ezentúl viselheti a kiemelkedő nemzeti érték címet. A finom étel alapja a jó minőségű alapanyagok, így például a sűrű tejföl. A Tiszacsegei Halászcsárdába az ország minden pontjáról érkeznek, hogy megkóstálják az évtizedes recepten alapján készülő korhely halászlét - adta hírül a Dehír.

A halászlé különlegessége a sűrű finom tejföl és a mustár. Létezik harcsa és vegyes verziója is. A halászcsárda az 1900-as évek elején épült jelenlegi helyén a Tisza parton. Az egykori földesúr látott nagy fantáziát a komppal átkelő és arra várakozó emberek megvendégelésében. A Tiszán ténykedő halászoktól vásárolt állandóan friss halakból készített ételeknek nagyon hamar híre ment, és gyorsan sikert arattak – olvasható a csárda weboldalán.

A csegei korhely halászlét olyan ismert és népszerű személyek ajánlották a kiemelkedő nemzeti értékek közé mint Bodrogi Gyula színművész vagy Fásy Ádám műsorvezető.

Végezetül hozunk két videót is, amiből kiderülhet, hogyan is készül ez a halászlé-különlegesség:

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti érték

tiszacsegei halászlé