Nemzeti érték lett a tiszacsegei korhely halászlé: azt is eláruljuk, mi a titka + Videó

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nemzeti érték lett a tiszacsegei korhely halászlé: azt is eláruljuk, mi a titka + Videó

A tiszacsegei korhely halászlé bekerült a Magyar Értéktárba, így ezentúl viselheti a kiemelkedő nemzeti érték címet. A finom étel alapja a jó minőségű alapanyagok, így például a sűrű tejföl. A Tiszacsegei Halászcsárdába az ország minden pontjáról érkeznek, hogy megkóstálják az évtizedes recepten alapján készülő korhely halászlét- írta a a Dehír.


 


 

A tiszacsegei korhely halászlé bekerült a Magyar Értéktárba, így ezentúl viselheti a kiemelkedő nemzeti érték címet. A finom étel alapja a jó minőségű alapanyagok, így például a sűrű tejföl. A Tiszacsegei Halászcsárdába az ország minden pontjáról érkeznek, hogy megkóstálják az évtizedes recepten alapján készülő korhely halászlét - adta hírül a Dehír.

A halászlé különlegessége a sűrű finom tejföl és a mustár. Létezik harcsa és vegyes verziója is. A halászcsárda az 1900-as évek elején épült jelenlegi helyén a Tisza parton. Az egykori földesúr látott nagy fantáziát a komppal átkelő és arra várakozó emberek megvendégelésében. A Tiszán ténykedő halászoktól vásárolt állandóan friss halakból készített ételeknek nagyon hamar híre ment, és gyorsan sikert arattak – olvasható a csárda weboldalán.

A csegei korhely halászlét olyan ismert és népszerű személyek ajánlották a kiemelkedő nemzeti értékek közé mint Bodrogi Gyula színművész vagy Fásy Ádám műsorvezető.

Végezetül hozunk két videót is, amiből kiderülhet, hogyan is készül ez a halászlé-különlegesség:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti érték

tiszacsegei halászlé