Ezek a magyar pezsgők vitték a prímet a 2023-as világbajnokságon: itt a toplista

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a magyar pezsgők vitték a prímet a 2023-as világbajnokságon: itt a toplista

Több magyar pezsgőt is díjaztak a 2023-as Pezsgő Világbajnokságon. A Sauska Borászat több termékével is érmet nyert, a Kárásztelek Pezsgőpincészet, a Kreinbacher, és szintén nyert az Esterházy Pezsgőgyár, a Pearl & Z, valamint a Gróf Degenfeld Wine Estate egy-egy tétele.

Három érmet vitt haza a Kárásztelek Pezsgőpincészet az idei Pezsgő Vilábajnokságról. A világ legrangosabb versenyén aranyérmes lett a Carassia Blanc de Blancs Magnum és a Carassia Classic Magnum, valamint egy megjelenés előtt álló, hosszú érlelésű Collection tétel, a Carassia Blanc de Blancs Magnum 2017 Vintage Collection is - írja a www.champagnesparklingwwc.co.uk.

Több hazai tétel is nyert arany-, illetve ezüstérmes helyezést a 2023-as világbajnokságon. Ezüstérmes lett az Esterházy Pezsgőgyár 2019 Alom-ja (100% Pinot Noir (Rosé, 5g RS), valamint a Pearl & Z NV Prestige Brut Magnum-ja (100% Furmint (White, 6.5g RS). Aranyérmet kapott a Gróf Degenfeld 2019 Organic Extra Brut (100% Furmint (White, 3.8g RS), de kapott egy aranyat a Sauska NV Brut Magnum (45% Furmint, 35% Hárslevelű, 20% Chardonnay (White, 9g RS), a Sauska 2016 Extra Brut (65% Furmint, 35% Hárslevelű, (White, 5g RS) pedig ezüstöt nyert.

A Kreinbacher három érmet nyert az idei versenyen. Aranyérmes lett a Kreinbacher 2018 Brut Classic Magnum (53% Chardonnay, 21% Furmint, 18% Pinot Noir, 8% Pinot Bianco (White, 9.9g RS), és ezüstöt kapott a Kreinbacher NV Brut Classic (33% Chardonnay, 33% Furmint, 24% Pinot Noir, 10% Pinot Bianco (White, 9.3g RS), valamint a Kreinbacher NV Prestige Brut (54% Furmint, 46% Chardonnay (White, 10.2g RS) is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pezsgő

világbajnokság

magyar

érme

győztes

hellovidek