Embertelen sok pénzt kérnek egy kiló húsért: kinek van erre pénze?

Agrárszektor   
  Megosztom
Embertelen sok pénzt kérnek egy kiló húsért: kinek van erre pénze?

Sokak számára bizonyára felfoghatatlan lehet az, hogy egy kiló húsért 100 ezer forintot kifizessen - pedig van, aminek bizony ennyi az ára. Egy top minőségű wagyu kilója ugyanis valóban megütheti ezt az összeget, viszont fontos kiemelni, hogy ez nem minden wagyura igaz - írja az Agrárszektor.

A wagyumarhát régebben leginkább rizsföldeken használták igavonóként, majd a japán gazdák a vágás során felfigyeltek a különleges hússzerkezetre, ami egyetlen másik fajtára sem jellemző. A zsírszövetek az izomrostokon belül és azok között egyenletesen oszlanak el, ettől lesz a hús különlegesen puha, márványozott - és ez az, ami az árban is megmutatkozhat.

Nagyon pozitív a visszajelzés a fogyasztók részéről. Vannak termékeink különböző boltokban, éttermekben is, és azt látjuk, hogy nagyon rákaptak az emberek, szeretik, különösen a wagyu hamburger húspogácsát.

- nyilatkozta az Agrárszektornak Katona Nándor Szilveszter, a Hortobágy faluvéghalmi Kft.

A tulajdonos-ügyvezető kifejtette azt is, hogy a legjobb minőségű wagyu steak kilója akár a 100 ezer forintot is elérheti. Az „átlagember” számára szinte felfoghatatlan, hogy mi kerül ennyibe egy kiló húson, ennek ellenére bőven van rá kereslet: éttermekbe is szállítanak, valamint egy-egy multihoz is. Utóbbiba, mint kiderült, nem is tudnak annyit vinni, mint amekkora igény lenne rá.

A „sima” marhahús sem tartozik épp a legolcsóbb húsfélék közé, hát még a wagyu a maga, akár 100 ezres árával. Hogy miért ennyi? A kérdésre a válasz az időben keresendő:

Nagyon egészséges wagyuhús, és van egy olyan sajátos tulajdonsága, hogy amellett, hogy szépen márványozott, a zsír telítetten, a hús szövetei közé ágyazottan, szépen rétegződve helyezkedik el, nem pedig a hús mellett. A telítetlen zsír nem annyira egészséges. A wagyuhoz nem is kell külön zsírt vagy olajat tenni, amikor az ember elkészíti. Emellett egyedi, különleges íze van, valamint a genetika és a kialakult piac is hozzájárul az árhoz. Ráadásul a vágási súlyt hozzávetőleg 36 hónap alatt éri el, szemben a többi fajtától, amelyeknek ugyan ehhez mindössze 16-20 hónapra van szükségük

- mondta Katona Nándor Szilveszter.

A teljes cikket az Agrárszektor oldalán olvashatjátok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

wagyumarha

gaszto

drágaság

wagyu

hellovidek