Fiatal vagy és vállalkozni szeretnél? Nem baj, ha nem a fővárosból jössz!

MTI   
  Megosztom
Fiatal vagy és vállalkozni szeretnél? Nem baj, ha nem a fővárosból jössz!

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program részeként a Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása című projekt legnagyobb értéke, hogy a 156 eddig jóváhagyott üzleti terv készítőjéből 54 olyan személy van, aki kistelepülésről jelentkezett - mondta Horváth László, a program igazgatója szerdán Egerben, sajtótájékoztatón.

A projekt célja az volt, hogy az Észak-Magyarországi régióban élő, 18-30 éves álláskereső vagy inaktív fiatalok vállalkozásindítását támogassa. A képzést a régióban 218-an végezték el, akik erről tanúsítványt is kaptak. Közülük közel 160-nak már jóváhagyták az üzleti tervét, és 130-an hoztak létre vállalkozást, ki egyéni vállalkozás, ki társas formájában - ismertette a programigazgató, aki a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) ügyvezető igazgató-helyettese.

Az MVA, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az Abaúji Területfejlesztési Önkormányzati Szövetség konzorciuma 192,5 millió forint uniós támogatásból valósította meg a projektet.

A régió három megyéjének (Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén) településeiről Vilmánytól, Mogyoróskán át Bercelig voltak jelentkezők. Közülük 18 fiatal Miskolcról, tíz Egerből, öt Encsről, nyolc Salgótarjánból, többen Mezőkövesdről, kisebb városokból általában kettő-kettő.

Ez a projekt segítséget nyújtott ahhoz, hogy az uniós forrást elvigyük a legkisebb településekig

- nyilatkozta Horváth László.

A programigazgató szerint ez a pályázat, amely 2012 óta folyamatosan elérhető, nagyon hasznos lehetőség. Évek óta ugyanazt nyújtja: szakemberek irányításával készítik fel a fiatalokat a vállalkozásra, amit három millió forintos vissza nem térítendő támogatással is segítenek.

A program fontos eleme a helyi jelleg és a lebonyolításban szerepet vállaló szakemberek személyes jelenléte.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vállalkozó

heves

nógrád

borsod-abaúj-zemplén