Vonattal a BMW-gyárhoz: kezdődnek a vasúti fejlesztések

HelloVidék   
  Megosztom
Vonattal a BMW-gyárhoz: kezdődnek a vasúti fejlesztések

Nagysebességű vasútvonal épül Budapesttől Varsóig, illetve Kolozsvárig, vasutat kap a debreceni BMW gyár és a nagyobb városokban intermodális pályaudvarrá alakul a meglévő állomás - egyebek mellett ezeket tartalmazza a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházások kiegészített listája - írja a napi.hu.

A Magyar Közlönyben jelent meg a kiegészített vasúti lista, mely szerint megújul a Varsóba tartó vasútvonal fejlesztéseként a Budapest-Győr-Hegyeshalom, ezentúl a Rákos-Nagykáta-Újszász-Szolnok, a Cegléd-Kiskunfélegyháza-Szeged, valamint a Szeged-Szabadka vasútvonal.

További fejlesztések várhatóak a Zalaegerszeg - Rédics (- Lendva - Beltinci), a Kelenföld - Budaörs (Törökbálint), a Nagykáta - Újszász, Kiskunfélegyháza - Szeged-Rendező pályaudvar, és a Debrecen - Füzesabony vasútvonalakon.

Intermodális vasúti központokat hoznak létre Debrecenben, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Tatabányán, Bicskén, Kaposváron, Miskolcon, Kecskeméten, Dunaújvárosban, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Győrben, Salgótarjánban és Kőszegen.

Egy új rendelet alapján kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a kormány Komoró és Fényeslitke külterületén megvalósuló vasúti fejlesztést, ahol normál- és szélestávú vasúti pálya is várható. Ezen projekt részét képezi majd egy intermodális logisztikai központ, melyhez infrastruktúra fejlesztések és egyéb építmények is kapcsolódnak majd.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

fejlesztés

vonat

vasút

pályaudvar