Vonattal a BMW-gyárhoz: kezdődnek a vasúti fejlesztések

HelloVidék   
  Megosztom
Vonattal a BMW-gyárhoz: kezdődnek a vasúti fejlesztések

Nagysebességű vasútvonal épül Budapesttől Varsóig, illetve Kolozsvárig, vasutat kap a debreceni BMW gyár és a nagyobb városokban intermodális pályaudvarrá alakul a meglévő állomás - egyebek mellett ezeket tartalmazza a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházások kiegészített listája - írja a napi.hu.

A Magyar Közlönyben jelent meg a kiegészített vasúti lista, mely szerint megújul a Varsóba tartó vasútvonal fejlesztéseként a Budapest-Győr-Hegyeshalom, ezentúl a Rákos-Nagykáta-Újszász-Szolnok, a Cegléd-Kiskunfélegyháza-Szeged, valamint a Szeged-Szabadka vasútvonal.

További fejlesztések várhatóak a Zalaegerszeg - Rédics (- Lendva - Beltinci), a Kelenföld - Budaörs (Törökbálint), a Nagykáta - Újszász, Kiskunfélegyháza - Szeged-Rendező pályaudvar, és a Debrecen - Füzesabony vasútvonalakon.

Intermodális vasúti központokat hoznak létre Debrecenben, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Tatabányán, Bicskén, Kaposváron, Miskolcon, Kecskeméten, Dunaújvárosban, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Győrben, Salgótarjánban és Kőszegen.

Egy új rendelet alapján kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a kormány Komoró és Fényeslitke külterületén megvalósuló vasúti fejlesztést, ahol normál- és szélestávú vasúti pálya is várható. Ezen projekt részét képezi majd egy intermodális logisztikai központ, melyhez infrastruktúra fejlesztések és egyéb építmények is kapcsolódnak majd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

fejlesztés

vonat

vasút

pályaudvar