Győrben fog felépülni Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja

HelloVidék   
  Megosztom
Győrben fog felépülni Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja

Az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején, mintegy 160 000 négyzetméteren épít az E.ON egy 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű naperőműparkot.

A projekt megvalósításával az Audi Hungaria gyárterületén fog működni Európa legnagyobb épületen kialakított napelemes rendszere. Idén augusztusban kezdődnek meg az építési munkálatok, a tervek szerint 2020 januárjától indulhat a zöldenergia termelése, derül ki az E.ON Hungária Zrt. és az AUDI Hungária Zrt. közleményéből.

Felelősségteljes vállalatként kiemelten fontosnak tartjuk a tevékenységünkből származó környezeti hatások lehető legalacsonyabb szintre történő mérséklését. Az Audi Hungaria energiaellátásának közel 70 százalékát már most megújuló, geotermikus energiából fedezi. Deklarált célunk, hogy az Audi Hungaria szén-dioxid-semleges vállalat legyen.

- mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Vállalatunk elkötelezett a fenntartható jövőt szolgáló megoldások mellett. Ennek fontos része a napenergia felhasználásának széles körű elterjesztése… Tavaly kapcsoltuk rendszerbe első saját napelemtelepeinket Szigetváron és Mohácson 10 hektár összterületen, nagyságrendet léptünk a megújuló energia hasznosításában. A Győrben megvalósuló naperőműpark egy újabb nagy lépés.

- mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja.

Az együttműködés értelmében az Audi Hungaria biztosítja két, egyenként mintegy 80.000 négyzetméteres logisztikai központjának tetőfelületét a naperőműpark kiépítéséhez. A tervek szerint ez lesz Európa legnagyobb tetőre szerelt naperőmű-beruházása. Az E.ON helyezi üzembe és működteti a 35.000 napelemből álló parkot, amely évente több mint 9,5 GWh energiát fog termelni. Ez az energiamennyiség 5.000 háztartás éves energiaszükségletének felel meg. A megújuló forrásból megtermelt zöld áramnak köszönhetően mintegy 6.000 tonnával kevesebb szén-dioxid jut a levegőbe

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

e.on

audi

naperőmű

energiatudatosság