Hatalmas fejlesztések Sümegen: beindult a munkahelyteremtés

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fejlesztések Sümegen: beindult a munkahelyteremtés

Inkubátorház és gépalkatrészeket gyártó csarnok alapkövét tették le a Sümegi ipari parkban. A mintegy 700 millió forintos beruházás a tervek szerint az év végére valósul meg.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára a szerdai ünnepségen azt mondta, a beruházás jól példázza a kormány azon törekvését, hogy a hazai kis- és középvállalkozások támogatása révén azok minél magasabb hozzáadott érték előállításával, minél több innovatív megoldást alkalmazva pozícionálják magukat újra a hazai és nemzetközi piacon.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a sümegi beruházások mintegy követik az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kitűzött prioritásokat. Példaként említette az önkormányzati napelempark létrehozását, amely a tiszta energia felhasználásának jegyében született, az ipari park szereplői által újrahasznosított alapanyagfelhasználást, a tudás és a képzés fontosságának felismerését, mely az intézmények felújításában érhető tetten.

Cseresnyés Péter a kis- és középvállalkozókat támogató politika eredményének nevezte, hogy 2018-ban a hazai közbeszerzések összértékének 58 százalékát ez a szektor nyerte el.

A jó eredmények mellett azonban még számtalan tennivaló van ezen a területen, hiszen a kis- és középvállalkozások egy nagyvállalathoz képest háromszor több munkaerővel állítanak elő ugyanakkora értéket. Ennek oka a nagyvállalatok technológiai és hatékonysági fölénye, mely a vállalati innovációval áthidalható - fogalmazott az államtitkár.

Végh László, Sümeg polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy

- tette hozzá. A polgármester felidézte, hogy a 90-es évek elején 20 százalékos munkanélküliség jellemezte a térséget, az évtized végén az ipari üzemek betelepülése kisebb fellendülést hozott, majd a terület ipari parkká minősítése 2015-ben újabb távlatokat nyitott.

Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az 5 esztendővel ezelőtti 10 százalékos munkanélküliségi ráta mára 3,7 százalékosra mérséklődött. Az ipari, turisztikai, intézményi fejlesztések révén a fiatalok előtt új távlatok nyílnak és nagy eséllyel a korábban külföldön megélhetést kereső magyarok is hazatérnek - tette hozzá.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sümeg

inkubátorház

gépipar

fejlesztés

beruházás

munkahelyteremtés

ipari park