Hatalmas fejlesztések Sümegen: beindult a munkahelyteremtés

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fejlesztések Sümegen: beindult a munkahelyteremtés

Inkubátorház és gépalkatrészeket gyártó csarnok alapkövét tették le a Sümegi ipari parkban. A mintegy 700 millió forintos beruházás a tervek szerint az év végére valósul meg.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára a szerdai ünnepségen azt mondta, a beruházás jól példázza a kormány azon törekvését, hogy a hazai kis- és középvállalkozások támogatása révén azok minél magasabb hozzáadott érték előállításával, minél több innovatív megoldást alkalmazva pozícionálják magukat újra a hazai és nemzetközi piacon.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a sümegi beruházások mintegy követik az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kitűzött prioritásokat. Példaként említette az önkormányzati napelempark létrehozását, amely a tiszta energia felhasználásának jegyében született, az ipari park szereplői által újrahasznosított alapanyagfelhasználást, a tudás és a képzés fontosságának felismerését, mely az intézmények felújításában érhető tetten.

Cseresnyés Péter a kis- és középvállalkozókat támogató politika eredményének nevezte, hogy 2018-ban a hazai közbeszerzések összértékének 58 százalékát ez a szektor nyerte el.

A jó eredmények mellett azonban még számtalan tennivaló van ezen a területen, hiszen a kis- és középvállalkozások egy nagyvállalathoz képest háromszor több munkaerővel állítanak elő ugyanakkora értéket. Ennek oka a nagyvállalatok technológiai és hatékonysági fölénye, mely a vállalati innovációval áthidalható - fogalmazott az államtitkár.

Végh László, Sümeg polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy

- tette hozzá. A polgármester felidézte, hogy a 90-es évek elején 20 százalékos munkanélküliség jellemezte a térséget, az évtized végén az ipari üzemek betelepülése kisebb fellendülést hozott, majd a terület ipari parkká minősítése 2015-ben újabb távlatokat nyitott.

Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az 5 esztendővel ezelőtti 10 százalékos munkanélküliségi ráta mára 3,7 százalékosra mérséklődött. Az ipari, turisztikai, intézményi fejlesztések révén a fiatalok előtt új távlatok nyílnak és nagy eséllyel a korábban külföldön megélhetést kereső magyarok is hazatérnek - tette hozzá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sümeg

inkubátorház

gépipar

fejlesztés

beruházás

munkahelyteremtés

ipari park