Kaposvár napelenergiába fektetett: 7 év alatt térül meg a felépített napelempark

MTI   
  Megosztom
Kaposvár napelenergiába fektetett: 7 év alatt térül meg a felépített napelempark

Átadták Kaposvár első, a közszolgáltató Kapos Holding Zrt. napelemparkjait szerdán. A két, egyenként fél megawatt teljesítményű napelempark évente ötszáz háztartás villamosenergia-szükségletét fedezi, mondta el Szita Károly polgármester.

A hét év alatt megtérülő, 360 millió forintos projekt illeszkedik Kaposvár zöld város stratégiájába, amelynek célja, hogy a somogyi megyeszékhely a megújuló energiák széles körű alkalmazását segítő beruházásokkal 2030-ig a lehető legnagyobb mértékben energia független legyen.

A megújuló energia használata hozzájárul ahhoz, hogy a város országos viszonylatban alacsonyan tarthassa a közüzemi díjakat, csökkentse a károsanyag-kibocsátást, valamint a Magyarországon évi 13 ezer ember halálával összefüggésbe hozható légszennyezettséget.

A tervek szerint a közeljövőben Kaposváron épül meg Közép-Európa legnagyobb, 100 megawatt teljesítményű, 50 ezer ember villamosenergia-ellátását biztosító napelemparkja, de a város már az elmúlt években is sokat tett a környezet védelméért, közölte Szita Károly, aki példaként hozta fel, hogy a helyi járatú autóbuszok a kaposvári cukorgyárában a cukorgyártás melléktermékéből előállított biogázzal üzemelnek.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. KATTINTS!
  Megosztom

hellovidék

kaposvár

napelem

napelempark