Újabb multi épít gyárat Magyarországon: 2021-ben indul a termelés

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb multi épít gyárat Magyarországon: 2021-ben indul a termelés

Az Airbus Helicopters és a magyar kormány ma bejelentette, hogy a Békés megyei Gyulát választották ki egy új repülőipari beruházás helyszínéül. A kelet-magyarországi városban egy helikopteralkatrész-gyárat fognak felépíteni zöldmezős beruházás keretében, amely Magyarország repülőipari fejlesztésének legfontosabb helyszíne lesz a jövőben.

A hírt Bruno Even, az Airbus Helicopters vezérigazgatója, és a magyar kormány részéről Maróth Gáspár, a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztos jelentette be. 2018 végén a felek szándéknyilatkozatot írtak alá, amelynek értelmében hosszútávú repülőipari projektek megvalósítása érdekében működnek együtt egymással a jövőben.

A Gyulán felépülő üzemben a helikopterek dinamikus rendszereihez szükséges precíziós alkatrészeket fognak előállítani az Airbus termékválasztékába tartozó összes helikoptertípus számára. A gyártás várhatóan 2021-ben indul el. A magyar kormány a fém alkatrészek felületkezeléséhez szükséges képességeket biztosítja, továbbá egy Repülőgépipari Akadémia is létesül az új Airbus üzem szakember utánpótlásának képzésére.

Az új létesítmény az Airbus és a magyar állam közös vállalkozásában fog működni. Az Airbus birtokolja majd a részvények többségét és a cég lesz felelős az üzem operatív irányításáért is.

Magyarországon lehetőségünk nyílik arra, hogy alkalmazzuk az új üzleti stratégiánkat, ami szerint szakosodott gyártóközpontokat hozunk létre, zöldmezős beruházásként, hogy a legmodernebb iparági igényeknek is meg tudjunk felelni. Jól képzett munkaerőre is támaszkodhatunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy a jövőben a magyarországi gyár is az egyik tagja lesz a globális Airbus Helicopters családnak

– mondta Bruno Even.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyula

gyár

fejlesztés

beruházás

repülőgép

helikopter

alkatrész