Döntöttek: itt az új gigaberuházás, új Tisza-híd fog épülni

MTI   
  Megosztom
Döntöttek: itt az új gigaberuházás, új Tisza-híd fog épülni

Elkezdődik Szolnokon a Csáklya úti Tisza-híd és a hozzá csatlakozó, Szandaszőlőst elkerülő út tervezése, a kormány az előkészítésre 1 milliárd 670 millió forintot biztosít az Innovációs és Technológiai Minisztériumon keresztül - jelentette be a minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Szolnokon, sajtótájékoztatón.

Mosóczi László ismertette: a híd és az elkerülő út megépítése mintegy 25-30 milliárd forintba kerül, és öt-hat éven belül készül el. Emlékeztetett arra, hogy jelentős útfejlesztési program zajlik országszerte mintegy 3200 milliárd forintból, ennek az összegnek mintegy 60 százalékát a magyar költségvetés biztosítja. Cél, hogy 2023-ra minden magyarországi településről 30 percen belül elérhető legyen valamelyik gyorsforgalmi útszakasz, illetve hogy a hazai megyeszékhelyek mindegyike bekapcsolódjon a gyorsforgalmi úthálózatba, az autópályák pedig elérjék a határt - közölte.

A szolnoki projektről elmondta: az Innovációs és Technológiai Minisztérium a tervezési feladat során elkészítteti a tanulmánytervet, a környezeti hatástanulmányt, beszerzi a környezetvédelmi engedélyt, továbbá elkészítik az engedélyezési terveket, valamint beszerzik az építési engedélyeket. A tervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást 2019 harmadik negyedévében indítják el, és a tervezési szerződést 2020 elején köthetik meg.

Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a Csáklya úti híd megépítése azért olyan fontos, mert a többszörösére növekedett gépjárműállomány és -forgalom következtében Szolnok város közúti közlekedése az ellehetetlenülés határára érkezett. A város szerkezetéből adódóan a szűk keresztmetszet a tiszai átkelés. Jelezte: az M4-es építésével minden bizonnyal felpezsdülő gazdaság miatt a közlekedési problémák jelentősen megnőhetnek a tovább növekvő forgalom miatt.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere ismertette a beruházás részleteit: a projekt Szolnok Csáklya utca - Mártírok útja szintbeni kereszteződéséből indul, és a Felső Szandai réten létesítendő, új körforgalmú csomópontokon átvezetéssel csatlakozik a 4-es számú főúthoz különszintű csomóponton keresztül. A tervezési feladat része lesz a Szandaszőlős városrész elkerülését biztosító új, kétszer egy forgalmi sávú út megtervezése.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

híd

tisza

beruházás

fejlesztés

gazdaság