Kiderült: így menekülnek meg a magyar melósok a Bosch leépítésétől

MTI   
  Megosztom
Kiderült: így menekülnek meg a magyar melósok a Bosch leépítésétől

Bár globálisan elbocsátásokra készül a Bosch csoport, magyarországi egységei átképzéssel és átcsoportosítással megúszhatják a járműipar lejtmenetét - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

A Bosch német anyavállalata a héten jelentette be, hogy az autógyártás várható lassulása miatt leépítésekre készül. A magyarországi leánycég a Világgazdasággal azt közölte, hogy a piaci átalakulást a munkatársak át- és továbbképzésével segítik, és arra törekednek, hogy munkaerő-átcsoportosítással hosszú távon elkerülhető legyen a létszámcsökkentés Magyarországon.

A gazdasági növekedés globális lassulása a cég legtöbb piaci szegmensét érinti, a visszaesés különösen a gépjárműiparban észlelhető, a mobilitás átalakulása pedig kihívás és egyben lehetőség is a Bosch számára. A cégnél egyúttal elismerték: egyelőre nem lehet teljes bizonyossággal előre jelezni, hogy e tényezőknek milyen konkrét hatásuk lesz a magyarországi telephelyekre.

A vállalat ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a Bosch Magyarországon tavaly 1200 munkahelyet teremtett, ezzel csaknem 14 800-ra nőtt az alkalmazottaik száma, továbbá 67 milliárd forintnyi fejlesztés folyik a vállalatcsoportnál, ami a Bosch valamennyi magyarországi telephelyét érinti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

autóipar

bosch

leépítés

átképzés

átcsoportosítás

járműipar