Örülhet Bige: újraindult a szolnoki üzeme

Népszava   
  Megosztom
Örülhet Bige: újraindult a szolnoki üzeme

A múlt hét szerdán csendben újraindult a Bige Holding kénsavgyára. A helyzet viszont változatlanul feszült. Az egységet május végén leállíttató megyei katasztrófavédelem ismereteink szerint árgus szemekkel figyeli, nem történik-e az egységnél bármilyen, újabb intézkedésre okot adó esemény. Ilyesmi pedig előfordulhat - írja a Népszava.

Mint írják, a hatóságok folyamatosan figyelik a gyár tevékenységét. Ráadásul a három hónapig tartó leállás erősen megcsapolta a cég pénzügyi tartalékaikat, mivel a vevők egy része elpártolt tőlük. Ugyan korábban felújítást is terveztek, ezt kénytelenek elhalasztani. Az erre szánt erőforrásokból jelenleg állagmegóvásra, karbantartásra, illetve a kisebb hibák kijavítására költenek. Megvizsgálják azt is, hogy míg az üzem állt, addig keletkeztek-e károk a berendezésekben. Emiatt most próbaüzem működik.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk a megyei katasztrófavédelem a gyárat még május végén állította le. A szolnoki kénsav-, kriolit- és műtrágyatelepen most viszont újra elindíthatta a termelés. Jelenleg két per zajlik a gyár és a katasztrófavédelem között, viszont jogerős döntés csak jövőre várható. Addig viszont üzemelhet a cég kivéve, ha a hatóságok nem találnak valamilyen hibát vagy okot az újabb bezárásra. Az ügy során, ha Bigének igazat ad a bíróság, akkor kártérítést követelhet - hiszen a leállás során több százmilliót vesztett a gyártulajdonos.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bige lászló

kénsavgyár

katasztrófavédelem

gyár

gyártó üzem