Fontos határidőre figyelmeztetnek: rengeteg pénz múlhat rajta

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos határidőre figyelmeztetnek: rengeteg pénz múlhat rajta

2020. július 31-ig válthatók át a régi 2000 és 5000 forintos címletek a jelenleg használatban lévő bankjegyekre a hitelintézetek és a posta pénztárainál. A Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetése alapján érdemes tájékozódnunk az átváltás előtt a hitelintézetek vagy a posta honlapján - írja a 24.hu.

A portál információi szerint 2020. július 31-ig válthatók át a régi, 2017-ben bevont 2000 és 5000 forintos címletek a használatban lévő bankjegyekre a hitelintézetek és a posta pénztárainál. A Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetése alapján ennek az oka, hogy a bevont bankjegyek a bevonási határnaptól számítva 3 évig válthatók át díjmentesen azonos címletű, törvényes fizetőeszközökre. A határidő után is átválthatják a régi címleteket a posta és a hitelintézetek, azonban a szolgáltatás nyújtásáról és annak feltételeiről a saját üzletpolitikájuk szerint dönthetnek.

A Magyar Nemzeti Bank továbbra is a bevonási határnaptól számított 20 évig, azaz 2037. július 31-ig díjmentesen váltja át törvényes fizetőeszközökre a régi 2000 és 5000 forintos címleteket.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénz

bank