Fontos határidőre figyelmeztetnek: rengeteg pénz múlhat rajta

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos határidőre figyelmeztetnek: rengeteg pénz múlhat rajta

2020. július 31-ig válthatók át a régi 2000 és 5000 forintos címletek a jelenleg használatban lévő bankjegyekre a hitelintézetek és a posta pénztárainál. A Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetése alapján érdemes tájékozódnunk az átváltás előtt a hitelintézetek vagy a posta honlapján - írja a 24.hu.

A portál információi szerint 2020. július 31-ig válthatók át a régi, 2017-ben bevont 2000 és 5000 forintos címletek a használatban lévő bankjegyekre a hitelintézetek és a posta pénztárainál. A Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetése alapján ennek az oka, hogy a bevont bankjegyek a bevonási határnaptól számítva 3 évig válthatók át díjmentesen azonos címletű, törvényes fizetőeszközökre. A határidő után is átválthatják a régi címleteket a posta és a hitelintézetek, azonban a szolgáltatás nyújtásáról és annak feltételeiről a saját üzletpolitikájuk szerint dönthetnek.

A Magyar Nemzeti Bank továbbra is a bevonási határnaptól számított 20 évig, azaz 2037. július 31-ig díjmentesen váltja át törvényes fizetőeszközökre a régi 2000 és 5000 forintos címleteket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénz

bank