Nem érdemes tolakodni a boltokban: folyamatos lesz az élelmiszer-ellátás az ünnepek alatt is

HelloVidék   
  Megosztom
Nem érdemes tolakodni a boltokban: folyamatos lesz az élelmiszer-ellátás az ünnepek alatt is

Az élelmiszer-előállító vállalkozások termelése folyamatos, semmi nem veszélyezteti a hazai élelmiszerellátást, az a koronavírus-járvány második hulláma idején is biztosított. Az üzletek, piacok – az óvintézkedésekben előírtak szerint – nyitva vannak, ünnepi kínálattal és árubőséggel állnak a vásárlók rendelkezésére. Emellett a házhozszállításoknak is nagy szerepe lehet – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ünnepi körképéből.

A mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatok értékesítési lehetőségei ugyan jelentős mértékben szűkültek a HORECA szektor leállása, a közétkeztetés visszaesése, az adventi vásárok és rendezvények elmaradása miatt, de ez egyáltalán nem jelenti a lakossági élelmiszer beszerzés, az év végi ünnepek előtti bevásárlás lehetőségeinek visszaesését.

A bevásárlások szempontjából a legfontosabb korlátozást az esti kijárási tilalommal összhangban elrendelt boltzárás jelenti. Az üzletek és a vásárcsarnokok, csakúgy, mint a hagyományos és a termelői piacok az intézkedéseknek megfelelő időben nyitva vannak, ünnepi kínálattal és árubőséggel állnak a vásárlók rendelkezésére.

A tavaszi járványhelyzetben a kiskereskedelemben sok helyen teremtették meg az online rendelés és a házhozszállítás feltételeit; a tömegek elkerülése érdekében ezeket a lehetőségeket várhatóan most is sokan veszik majd igénybe.

A tejtermékek területén sem várhatók ellátási gondok az ünnepek előtt, lesz elég mindenből a boltokban. A bevásárlási dömping december 15-e körül tetőzik, tej, vaj, tejföl és sajt jellemzően ezekben a napokban kerül legnagyobb mennyiségben a fogyasztók kosarába.

A baromfi- és sertéságazat esetében sem kell ellátási problémákra számítani. Minden fajról elmondható, hogy van elegendő termék, illetve alapanyag a vágás és feldolgozás szinten tartásához. Csirke- és pulykahús mellett lesz elég pecsenyekacsa, sovány és hízott liba is a boltokban éppúgy, mint sertés- illetve malachús valamint virsli és más húskészítmény.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

élelmiszer

élelmiszer-előállítás

élelmiszer-ellátás

ünnepek

karácsony

boltok

bevásárlás