Milliárdos beruházási csomagot kapott a város: mutatjuk, mire költik majd a pénzt Hévízen

HelloVidék   
  Megosztom
Milliárdos beruházási csomagot kapott a város: mutatjuk, mire költik majd a pénzt Hévízen

A fejlesztések éve lesz az idei a fürdővárosban. Két nagy projekt már megkezdődött, a többi esetében pedig lezárult a közbeszerzési eljárás - írja a zaol.hu.

A portál kérdéseire Papp Gábor polgármester úgy fogalmazott:

Hévíz küzdelmes, de sikeres évet zárt, a komoly anyagi veszteségek ellenére intézményi átszervezésekkel, szigorú takarékossággal, elvonásokkal megőrizték a pénzügyi egyensúlyt.

Mint mondta, továbbviszik az elnyert projekteket, így elindult és tart az új buszpályaudvar kialakítása, a termelői piac korszerűsítése, valamint a tóvédelmi projekt, amellyel megújul a Hévízi-tavat ölelő véderdő.

Fontos projektünk a Volánnal konzorciumban az új buszpályaudvar kialakítása. Ennek következménye, hogy amikor ez elkészül, a régi pályaudvar környezetében új rendezvényteret építhetünk. A Vörösmarty utcában pedig kerékpáros sáv és vízelvezető rendszer épül, új zöldfelülettel. Az eddigi alpályaudvaron már tart a munka, ha ott végeznek a kivitelezők, akkor megkezdik a gyógyhelyfejlesztési programot, amire bruttó egymilliárd forint áll rendelkezésre

- mesélt a részletekről a városvezető.

A két beruházás összefügg: utóbbi akkor kezdődhet, amikor a Volán-pályaudvar új helyre költözik. Hévíz és a közlekedési szolgáltató érték- és vagyonbecslés alapján elcserélte a két területet, az új objektum a Voláné lesz, a régi pedig az önkormányzaté, s ott megkezdődhet a teljes átalakítás, amivel kibővül és megújul a belváros, amely rendezvénytérrel, új Tourinform-irodával, kerékpáros központtal, ivócsarnokkal, gyermekmegőrzővel, pihenőhelyekkel és zöldfelületekkel gyarapodik

- tette hozzá, majd kitért arra is, hogy idén végeznek a termelői piac modernizációjával is. Ott a mai igényeknek megfelelő vásártér jön létre, megszűnik a sátras rendszer, amit új épületek váltanak fel, s megújul a vásárcsarnok, a belső utakkal együtt.

Lezárult a Schulhof sétány közbeszerzése is. Ebben a bruttó 700 milliós projektben a Magyar Turisztikai Ügynökség Hévíz konzorciumi partnere. A Festetics sétány folytatásaként megújuló közterületre új világítás kerül, és számos attrakciót kínál majd az ott töltött idő, a beruházással pedig a gyógytó teljesen körbesétálhatóvá válik. 2021-ben valósulhat meg a Kultúrbarangolás Hévízen nevű, 128 milliós vallásturisztikai pályázat, amelynek egyik leghangsúlyosabb eleme az Egregyre tervezett kálvária. Ezek a projektek – a parkolási rendszer átalakításával együtt – több mint hárommilliárd forintos fejlesztést jelentenek Hévízen

- magyarázta Papp Gábor.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

beruházások

fejlesztés

fejlesztések

hévíz