Folytatódik a terület rehabilitációs program Nyíregyházán: mutatjuk, mi kerül felújításra

MTI   
  Megosztom
Folytatódik a terület rehabilitációs program Nyíregyházán: mutatjuk, mi kerül felújításra

Folytatódik egy korábban laktanyaként funkcionáló terület rehabilitációs programja Nyíregyházán, a második ütem munkálataira 575 millió forintos pályázati forrást használhat fel az önkormányzat - közölte a város sajtószolgálata.

A Tiszavasvári út déli oldalán lévő volt Vay Ádám-laktanya hasznosítására első körben 1,7 milliárd forintot fordíthatott a helyhatóság. A százszázalékos támogatásból csaknem 163 ezer négyzetméternyi területen bontották el az épületeket és építettek meg egy technológiai transzferközpontot, valamint rendezték a környezetet.

A fejlesztés második ütemében a terület északi oldalán fekvő korábbi Báthory laktanya épületeit hasznosítják. A tervek szerint 140 ezer négyzetméteren bontanak, többek közt P+R parkolókat, futó- és sportpályákat, térfigyelő kamerarendszert építenek ki, utcabútorokat, játékokat és sporteszközöket helyeznek ki. Kiépül a csapadékvíz-elvezetés, a villamosenergia-ellátás és a közvilágítás, a szennyvíz- és ivóvízhálózat is.

A városháza közleménye idézi Kovács Ferenc polgármestert, aki elmondta: a transzferközpont mellett létesült a város által korábban vásárolt gázüzemű autóbuszok töltőállomása, ezt bővítve hamarosan egy modern autóbusz-telephely épül meg. A fejlesztés során a majdani elektromos autóbuszok töltőállomásának földalatti infrastruktúráját is kialakítják.

A barnamezős beruházás második üteme és az autóbusz-telephely építése együtt egy több mint hárommilliárd forintos fejlesztést jelent Nyíregyháza kertvárosi településrészén

- mondta a polgármester.

A tervek szerint mindkét beruházás jövőre fejeződik be.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyíregyháza

rehabilitáció

terület rehabilitációs program

rehabilitációs program