Több száz milliós beruházás: felújítják a lepusztult Jenői Strandfürdőt

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: felújítják a lepusztult Jenői Strandfürdőt

A gazdasági felzárkóztató programnak köszönhetően mintegy 200 millió forintból létesülhet turisztikai attrakció az egykori Jenői Strandfürdő területén. A fejlesztés részeként megvalósulna egy gyógynövényes fürdővizekkel ellátott fürdőház, valamint egész napos programokkal is szolgálnának a turistáknak - írta meg a nool.hu.

Ahogy a portál írja, a Jenői Strandfürdőt 1933-ban építették Vitéz Kámory Lajos kezdeményezésére. Az azóta eltelt évtizedekben számos látogatót vonzott a térségben igencsak népszerű létesítmény. Még kempinget is telepítettek a közelébe. Mint írják, tizenkét évvel ezelőtt azonban veszteséges működésre hivatkozva bezárták. Az egykor szebb napokat is megélt strand gyorsan pusztulásnak indult, és félő volt, hogy az egész enyészetté válik. A jelenlegi önkormányzat azonban úgy döntött, hogy megmenteni, és több ütemben, pályázatok segítségével újra életet lehel bele.

Jelenleg három fő célunk van. A közösségi tér létrehozása és a strand újjáélesztése már folyamatban van. A harmadik projektünk a bölcsőde létesítése lenne, amire szintén pályázatot nyújtottunk be

- mondta Székely József Ede, a település polgármestere hozzátette

Számunkra mindig fontos volt, hogy a beruházások Diósjenő és az itt élő emberek érdekeit szolgálják. Így a strand esetében egész éves turisztikai attrakció létrehozása a célunk, ami által lehetőséget teremtenénk a szállásadóinknak arra, hogy többnapos programokkal várják az ide látogatókat.

Mint mondta, a gazdasági felzárkóztatási programban esélyt kaptak arra, hogy 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerjenek el a Jenői Strandfürdő egy részének felújítására. Az összegből az egykori büfé épületét, valamint az öltöző részlegét korszerűsítenék a mai kornak megfelelően. Ezenkívül a két objektum által közrefogott udvarrész is megszépülne.

A fürdőházban helyet kapna két fával fűtött nyolc-tíz személyes dézsafürdő, egy gőzfürdő, egy a Börzsönyre néző panoráma ablakkal felszerelt szauna és egy jakuzzi is. A fürdővizeket pedig a közmunkaprogramban megtermelt négyféle gyógynövénnyel tennék élvezetessé

- fejtette ki a polgármester.

A turisztikai attrakcióhoz hozzátartozna még, hogy több elektromos kerékpárt is beszereznénk, amelyeket ki lehetne kölcsönözni. Így a vendégek kényelmesen ellátogathatnak a Börzsöny bármely pontjára. Emellett kajakflottát hoznánk létre, amellyel túrázási lehetőséget biztosítanánk az Ipolyon

- mondta Székely József Ede. Hozzáfűzte, hogy a beruházásnak köszönhetően öt új munkahelyet is teremtenének, valamint a fürdőházban az általuk megtermelt gyógynövényeket is értékesítenék.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jenő

jenői gyógyfürdő

gyógyfürdő

beruházás

felújítás