Orbán Viktor: ma elérjük a 4 millió beoltottat, és életbe lépnek az új szabályok

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor: ma elérjük a 4 millió beoltottat, és életbe lépnek az új szabályok

Holnap reggeltől a kijárási tilalom kezdete éjfélre tolódik, a boltok és a vendéglátóipari egységek este 10-ig lesznek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők több helyre is mehetnek - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A 16 és 18 éveseket oltják majd Pfizerrel érettségi után, azaz május 10-e után. De a védőoltást félreteszik számukra.

A legfontosabb hír a mai napon, elérjük a 4 millió beoltottat: holnap reggeltől a kijárási tilalom kezdete éjfélre tolódik, a boltok és a vendéglátóipari egységek este 10-ig lesznek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők több helyre is mehetnek - ismertette Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

Tegnap este 3,9 millió beoltott volt, abból indulnak ki, hogy ma meglesz a 4 millió beoltott. Számba vették a rendelkezésre álló vakcinákat: a 16 és 18 éveseket oltják majd Pfizerrel érettségi után, azaz május 10-e után. De a védőoltást félreteszik számukra.

Ma még tudunk oltani Pfizerrel, de legközelebb hetek múlva, mert félreteszik a diákoknak a vakcinákat

- tette hozzá Orbán. Aki akar oltani, megteheti, mert vakcina van, de aki kifejezetten Pfizert szeretne, az ma vegye fel azt a vakcinát, mert jó ideig a diákok lesznek majd soron.

Korábban úgy védekeztünk, hogy izoláltunk. Most támadásban vagyunk, mert van már vakcina, éppen ezért mindenki vegye fel a vakcinát. Most még minidg nincs mindenki beoltva, így képes lehet megfertőzni másokat - mondta a kormányfő. Éppen ezért a szabályokat be kell tartani

- tette hozzá. Már többen vannak a védett emberek, mint a nem védettek, ezért is helyes, hogy a védelmi igazolványhoz kapcsolódnak bizonyos jogok - mondta.

A kínai vakcinával oltottak szabadon utazhatnak majd a nyáron, "szamárság", hogy ez nem igaz - hangsúlyozta a kormányfő. Szijjártó Péter feladata lesz kétoldalú megállapodásokat kötni, ez Montenegróval és Szerbiával már megtörtént, de több más országgal is tárgyalnak már.

Mint mondta, a nyitsáról a horgászokkal is kellett egyeztetni, végül arról döntöttek, éjszaka is lehet majd horgászni a kijárási tilalomtól függetlenül. A kormányfő szerint azok a nehezen kezelhető helyzetek, ahol a védettek összekeverednek a nem védettekkel, ezért nem engedélyezik még a lagzikat pldául, mert a násznépet nem lehet kettéválasztani.

A kormányfő elmondta, hogy hamarosan létrehozzák a gazdasági újraindítási operatív törzset. A 2022-es költségvetés is az újraindításról szól majd. A 25 évnél fiatalabbak adómentessége is megvalósul, és folytatódik a 13. havi nyugdíj visszavezetése is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán vikor

kossuth rádió

koronavírus

újranyitás