Megszűnhet a sokéves probléma: jelentős útfelújítás rajtol el ebben a kisvárosban

HelloVidék   
  Megosztom
Megszűnhet a sokéves probléma: jelentős útfelújítás rajtol el ebben a kisvárosban

Baranya megyében, Komló-Kisbattyán településrész életében jelentős projekt veszi kezdetét. Teljesen megújul az elhasználódott út, a kivitelezés pedig nyolc hónapot vesz igénybe.

Komló-Kisbattyán településrész megközelítését szolgáló út felújítása kezdődik el a STRABAG munkájával. A baranyai város életében jelentős projekt sajtótájékoztatóval egybekötött munkaterület átadással és szerződés aláírással vette kezdetét kedden. A kivitelezés nyolc hónapot vesz igénybe - írja a Magyar Építők.

Az út négy szakaszból áll, teljes hossza csaknem 4 kilométer. Jelenleg változó szélességű, kátyús, elöregedett aszfaltburkolattal rendelkezik, mely egyes szakaszokon a közműnyomvonalak felett megsüllyedt. Ezeken a szakaszokon marás és kötőréteg csere történik majd.

A töredezett burkolatszélek miatt helyenként a szélesség nem éri el a szükséges méretet, ezeken a szakaszokon pályaszerkezet csere készül, majd az egységes pályaszerkezet kialakítása miatt a meglévő burkolat újrahasznosításával és plusz kő ráhordásával helyszíni remix burkolatalap készül. Majd erre kerül a két réteg aszfaltburkolat.

- írják.

Öt buszmegállót építenek újjá

A felújításhoz az autóbusz-forduló is hozzátartozik, amely a beavatkozási szakasz vége. A kezdőszelvény pedig a 6542. jelű Komló-Magyarszék összekötő út 8+025 szelvényében van. Két buszmegálló betonburkolatot kap, három pedig aszfaltburkolattal készül el.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útfelújítások

komló

baranya megye