Megszűnhet a sokéves probléma: jelentős útfelújítás rajtol el ebben a kisvárosban

HelloVidék   
  Megosztom
Megszűnhet a sokéves probléma: jelentős útfelújítás rajtol el ebben a kisvárosban

Baranya megyében, Komló-Kisbattyán településrész életében jelentős projekt veszi kezdetét. Teljesen megújul az elhasználódott út, a kivitelezés pedig nyolc hónapot vesz igénybe.

Komló-Kisbattyán településrész megközelítését szolgáló út felújítása kezdődik el a STRABAG munkájával. A baranyai város életében jelentős projekt sajtótájékoztatóval egybekötött munkaterület átadással és szerződés aláírással vette kezdetét kedden. A kivitelezés nyolc hónapot vesz igénybe - írja a Magyar Építők.

Az út négy szakaszból áll, teljes hossza csaknem 4 kilométer. Jelenleg változó szélességű, kátyús, elöregedett aszfaltburkolattal rendelkezik, mely egyes szakaszokon a közműnyomvonalak felett megsüllyedt. Ezeken a szakaszokon marás és kötőréteg csere történik majd.

A töredezett burkolatszélek miatt helyenként a szélesség nem éri el a szükséges méretet, ezeken a szakaszokon pályaszerkezet csere készül, majd az egységes pályaszerkezet kialakítása miatt a meglévő burkolat újrahasznosításával és plusz kő ráhordásával helyszíni remix burkolatalap készül. Majd erre kerül a két réteg aszfaltburkolat.

- írják.

Öt buszmegállót építenek újjá

A felújításhoz az autóbusz-forduló is hozzátartozik, amely a beavatkozási szakasz vége. A kezdőszelvény pedig a 6542. jelű Komló-Magyarszék összekötő út 8+025 szelvényében van. Két buszmegálló betonburkolatot kap, három pedig aszfaltburkolattal készül el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útfelújítások

komló

baranya megye