Újabb részletek a nyitásról: védettségi igazolvány nélkül nem lesz buli nyáron

Pénzcentrum   
  Megosztom
Újabb részletek a nyitásról: védettségi igazolvány nélkül nem lesz buli nyáron

A miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjút péntek reggel, melyben elmondta, hogy védettségi igazolvány hiányában zenés nagyrendezvények látogatása lehetetlen lesz augusztus elejéig, közepéig. Megtudtuk azt is, hogy egy héten belül feláll a gazdasági operatív törzs.

Ahogy a Pénzcentrum arról beszámolt, a miniszterelnök tegnap Karikó Katalinnal, a magyar származású biokémikussal találkozott, egyeztetett:

Olyan professzorasszonyunk van, aki ebben a világban a járvány kivédéshez szükséges védőoltásról mindent tud

- mondta Orbán Viktor majd hozzátette, átlagosan hetente 330 ezer Pfizer oltás érkezik, 170 -180 ezret be kell adni második oltásként, tehát hetente 150 ezer magyarnak juthat Pfizer oltás.

Néhány hónappal ezelőtt még abszurdnak tűnt, de mostanra elfogadott, hogy itthon válogatni lehet az oltások között

- emelte ki.

Magyarország az az ország, amelyik a legkorábban térhet vissza a normális élethez, de nem szabad elfelejteni, hogy járvány még jelen van. A következő korlátozásfeloldás 5 millió beoltottnál várható, akkor újabb intézkedéseket jelent be majd a miniszterelnök.

4 millió 483 ezer magyar kapta meg legalább az első oltást, nem lehetetlen, hogy a 6 milliós átoltottságot is elérjük. Sokat hallani, hogy kell majd 3. oltás is, a miniszterelnök leszögezte: a szükséges vakcinatartalékok ehhez megvannak. Megtudtuk azt is, hogy egy héten belül feláll a gazdasági operatív törzs, melynek két része lesz: az egyik az újraindítást segíti, a másik pedig a gazdaságon túli részekkel foglalkozik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

oltás

rendezvények

karikó katalin

nyitás

oltás

oltási igazolvány