Hatalmasat kaszáltak: szakmányban szedték szét a lopott autókat a vidéki városban

MTI   
  Megosztom
Hatalmasat kaszáltak: szakmányban szedték szét a lopott autókat a vidéki városban

Összesen több mint húsz személyautót lopott Németországtól Szlovéniáig több országból az a két zalaegerszegi férfi, aki a kocsikat továbbadta vagy alkatrészeire szedte - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Pirger Csaba közlése szerint egy jelenleg 34 éves zalaegerszegi férfi 2017-ben és 2018-ban Ausztriában, Németországban, Csehországban, Szlovákiában és Szlovéniában ismeretlen személyek megrendelésére, anyagi haszonszerzés érdekében tulajdonított el különböző gépkocsikat, majd azokat Magyarországra hozta. A gépkocsik későbbi sorsa nagyrészt ismeretlen maradt, egy részüket 53 éves társával egészben értékesítette, más részüket pedig szétbontotta, majd alkatrészenként értékesítette.

A fiatalabb férfi beszerzett a gépjárművek fedélzeti számítógépéhez csatlakoztatható eszközt, kulcsprogramozót, illetve számos ajtónyitó és indítókulcs-funkcióval is rendelkező távirányítót, amelyekkel manipulálni tudta a feltört kocsik elektronikáját. A járművekbe legtöbbször a vezetőoldali ablak betörésével vagy a gépkocsi zárjának felnyitásával jutott be, majd a csatlakoztatott eszközökkel 15-20 másodpercen belül el tudta indítani az autót.

Kibérelt egy zalaegerszegi műhelyt, ahol elrejtette, majd szétbontotta a lopott kocsikat, itt 2018 augusztusában számos alkatrészt foglaltak le a nyomozók.

A férfi hozzájutott egy ideiglenes forgalmi rendszámhoz is, amit a lopott autókra téve használt, de volt, hogy rendszámot tulajdonított el, és azt használta, hogy a mozgása kevésbé legyen nyomon követhető.

A vádirat szerint - ismeretlenül maradt társaival - egyebek közt Pozsonyból, Bécsből, Drezdából, Düsseldorfból, Mariborból, Brnoból lopott autókat a férfi, néhány nagyobb értékű kocsit azonban nem sikerült elindítania. Jellemzően Ford Focusokat vitt el, de több Jaguar, Land Rover és Range Rover is szerepel a listán, az eltulajdonított járművek értéke meghaladja a százmillió forintot.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi és társa ellen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bűncselekmény

zalaegerszeg