Fotókon a lehalászott gigabusák: több mint 48 mázsa inváziós hal lepte el a Tisza-tavat

HelloVidék   
  Megosztom
Fotókon a lehalászott gigabusák: több mint 48 mázsa inváziós hal lepte el a Tisza-tavat

Több mint 48 mázsa inváziós halat halásztak le a Tisza-tónál a múlt hónapban, derül ki a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. aktuális jelentéséből. Míg márciusban és áprilisban ez a szám összesen 3427 kiló inváziós halat jelentett, addig egyedül májusban 4849 kiló hatalmas busát és kisebb törpeharcsát emeltek ki a vízből.

Sokkal több inváziós halat halásztak le a Tisza-tónál az elmúlt hónapban, mint a korábbi kettőben. A halak 95 százaléka busa volt, köztük egészen kapitális példányokkal, a maradék pedig törpeharcsa, írja a pecaverzum.hu.

Folyamatosan zajlik az ökológiai célú, szelektív halászat a Tisza-tavon, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. pedig rendszersen beszámol a jelenlegi helyzetről, ami májusban így nézett ki, szemben a márciussal és áprilissal:

Tehát a mostanra elkészült jelentésből világosan kiderül, hogy a két említett hónapban lehalászott mennyiség közel másfélszeresét sikerült elérni egyetlen hónap alatt, vagyis májusban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halászat

tisza-tavi sporthorgász nonprofit kft

sporthorgász

tisza-tó

invazív hal

halfaj

busa

törpeharcsa.