Itt a bejelentés: aki beoltatja magát, arra nem várnak érdemi szigorítások

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: aki beoltatja magát, arra nem várnak érdemi szigorítások

Gulyás Gergely miniszter arról adott tájékoztatást, hogy jelenleg Közép-Európában a legkedvezőbb a járványügyi helyzet. Ugyanakkor a negyedik hullám Nyugaton megindult, és erre utaló jelek nálunk is vannak. Ez azt jelenti, hogy hozzánk is be fog gyűrűzni a negyedik hullám, de ez alapvetően el fog térni a korábbiaktól. Mindenkire vonatkoztatva elmondta: aki beoltatja magát, annak érdemben nem lesznek ősszel szigorítások. Azt is közölte, hogy közel nyolcmillió vakcina áll rendelkezésre jelenleg, és nem várhatóak lezárások, munkahelyi korlátozások, az iskolák is rendben elindulnak.

A kormányinfón elmondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy továbbra is az oltás a leghatékonyabb védekezési eszköz. Adatokat sorolt arra vonatkozóan, hogy az egyes oltástípusok esetében mennyire gyakori a megbetegedés esélye, de még az alacsony számok közlése mellett is hangsúlyozta, ha mégis valaki elkapja a betegséget, annak a lefolyása enyhe lesz, sokkal kisebb az esélye a súlyos megbetegedésnek, mint az oltatlanok esetében, közölte a kormányinfón.

Tájékoztatott, hogy 165 ezren vették fel eddig a harmadik oltást, összességében nyolcmillió vakcina áll az oltakozni kívánok rendelkezésére. Elmondta, a 12-18 éves korosztályt érintően augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án tömeges oltási akció zajlik majd az iskolákban. Mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát, aki eddig nem tette. Kijlentette, hogy az óvodáktól az egyetemekig rendes munkarendben kezdődik majd az oktatás szeptembertől. Mindenkire vonatkoztatva elmondta:

Aki beoltatja magát, annak érdemben nem lesznek ősszel szigorítások.

Arról is beszélt, hogy 5,7 millió ember már megkapta legalább az első oltását, 5,5 pedig mindkét adagot. A fertőzésből kigyógyultakkal együtt 6 millió fölött van a védettek száma. A védőoltás az egyetlen hatékony védekezési eszköz a fertőzés ellen, arra kérnek mindenkit, hogy oltassa be magát - szólított fel Gulyás.

A kormány minden be nem oltott 65 év felettit megkeres, és már a hatodéves orvostanhallgatóknak is engedélyezték, hogy oltsanak a helyszínen. Az iskolákban augusztus 30-31-én, illetve szeptember 2-3-án tömeges oltási akciót szerveznek a 12-18 éveseknek. A harmadik oltást mostanáig 185 ezren vették fel, bár Budapesten előfordult, hogy egy-egy napra elfogytak a szabad, foglalható helyek.

Azt is közölte, hogy közel nyolcmillió vakcina áll rendelkezésre jelenleg, és nem várhatóak lezárások, munkahelyi korlátozások, az iskolák is rendben elindulnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltás

negyedik hullám

gulyás gergely

miniszter