Ezek a családok most jól járnak: 1,3 millió forint is ütheti a markukat

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a családok most jól járnak: 1,3 millió forint is ütheti a markukat

Orbán Viktor hétfőn árult el részleteket a gyermekesek jövedelemadó (szja)-visszatérítéséről. Kiderült, nemcsak a foglalkoztatottak kapják vissza a 2021-ben befizetett szja-t, hanem a kisvállalkozók is, mindez 600 milliárd forintnyi összeget jelent az államnak, és akkor fizetik ki biztosan, ha a gazdasági növekedés a vártnak megfelelően legalább 5,5 százalékos lesz.

Csaknem egymillió háromszázezer forintot kaphat vissza egy család, ha egy gyereket nevel, és mindkét szülő átlagbért (bruttó 450 ezer forintos) keres – erről beszélt az RTL Híradónak Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Intézet vezérigazgatója. Utána a kétgyermekesek jönnek, míg a legrosszabbul a háromgyermekesek járnak, mert az ő esetükben már alig van mit visszatéríteni.

Orbán Viktor hétfőn árult el részleteket a gyermekesek jövedelemadó (szja)-visszatérítéséről. Kiderült, nem csak a foglalkoztatottak kapják vissza a 2021-ben befizetett szja-t, hanem a kisvállalkozók is.

A gyermeket nevelő kisvállalkozók és katások adójuk negyedét kapják vissza.

Az adó-visszatérítés a 2021-es átlagkereset szintjéig jár majd, összességében 600 milliárd forintról van szó. A visszatérítés február 15-ig megtörténik Orbán szerint, vagyis igen szoros lesz az ütemezés, hiszen az szja-bevallások határideje általában május 20.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

adóvissazfizetés

háromgyerekesek

szülők

ekhó

kata

gazdasági növekedés