Mi történik a magyar munkahelyen? Nőtt a halálos munkabalesetek száma

Világgazdaság   
  Megosztom
Mi történik a magyar munkahelyen? Nőtt a halálos munkabalesetek száma

Emelkedik a halálos munkahelyi balesetek száma - írja a Világgazdaság az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) adataira hivatkozva, amely szerint az idei év első hét hónapjában harminc halálos kimenetelű munkahelyi baleset történt, 3,4 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

A pandémia évében összesen 64-en, egy évvel korábban 83-an vesztették életüket munkavégzés közben - írja a Világgazdaság. Ez ellentétes az elmúlt ötévi trenddel, hiszen akkor a tragikus kimenetelű balesetek száma jellemzően csökkent - írja a Világgazdaság.

ez 2,7 százalékos csökkenés egy év alatt.

Tavaly egész évben több mint 20 ezer, három munkanapot meghaladó munkaképtelenséget okozó munkabalesetről készült jegyzőkönyv.

A csonkolásos balesetek száma 2021 első hét hónapjában 114 volt, ami éves összevetésben több mint 6 százalékos visszaesés.

Az ITM adatai szerint a legtöbb munkahelyi baleset Budapesten és Pest megyében történt, minden ötödik dolgozó itt sérült meg.

A sérülések közel háromnegyedét a feldolgozóiparban, a kereskedelemben, a postai szállításban és a raktározási területen szenvedték el a dolgozók.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halálos baleset

ksh

statisztika