Gigaberuházás veszi kezdetét: világhírű szállodalánc nyit új hotelt Tokajban

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás veszi kezdetét: világhírű szállodalánc nyit új hotelt Tokajban

Tokajban nyit szállodát az Accor, a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportja, amely üzemeltetési szerződést írt alá a Hotel Tokaj Kft.-vel; az új Mercure Tokaj hotel jövő tavasszal fogadja első vendégeit - közölte a szállodacsoport.

A Mercure márka számára Tokaj, Budapest mellett a második desztináció Magyarországon

- írták a közleményben.

Idézték Dilek Sezert, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatóját, aki a tokaji szálloda nyitását nagyszerű lehetőségnek nevezte vidéki hálózatuk bővítésére. Hozzátette, hogy a leghíresebb magyar borút környéke egyre népszerűbb szabadidős úticél.

Az új szálloda tulajdonosa a többek között ingatlannal, turizmussal és mezőgazdasággal foglalkozó magyar Hotel Tokaj Kft. A cég már rendelkezik néhány szállodával az országban, például Hajdúszoboszlón. A Mercure Tokaj szállodát Sáros László jegyzi, a generáltervező a BORD Építész Stúdió.

A készülő szálló a nyolcvanas évekből származó egyedi épületben lesz, amely korábban Tokaj egyetlen szállodája volt. Tokaj - Budapest és a Balaton után - az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai régiónak ígérkezik Magyarországon

- mondta Tarnai Gábor, a Hotel Tokaj Kft. képviselője.

Közölték, a Mercure Tokajnak helyet adó régi épületet teljesen rekonstruálják és felújítják. Központi, Tisza-parti elhelyezkedése miatt a főbb látnivalók gyalog is könnyen elérhetők. A francia Accor szállodaipari konszernek csaknem 5100 szállodája és 10 ezer vendéglátóhelye van a világ 110 országában. Világszerte mintegy 260 ezer munkatársat foglalkoztatnak. Az 1967-ben alapított, franciaországi központú Accor SA-t az Euronext párizsi tőzsdén jegyzik.

A nyilvános cégadatok szerint az Accor Pannonia Hotels árbevétele a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évben 4,2 milliárd forintra apadt az előző évi 24 milliárd forintról, adózás utáni vesztesége csaknem 7 milliárd forint volt tavaly.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tokaj

tokaj borvidék

szálloda

szállodafejlesztés

szállodaépítés