Iszonyúan pörögnek a felújítások: megindult az újabb roham a magyar bankokban

Pénzcentrum   
  Megosztom
Iszonyúan pörögnek a felújítások: megindult az újabb roham a magyar bankokban

A nyár végi lejtmenet után ismét növekedtek a lakáscélú hitelekre kiutalt összegek a szeptemberi számok alapján. A magyar háztartások a hónapban közel 100 milliárd forintnyi szerződést kötöttek. A hitelfelvételi kedvet a támogatott felújítási célú hitelek iránti folyton növekvő érdeklődés pörgeti tovább és látszólag a nyári szezonális felújítások végeztével sem torpant meg. Így bár az augusztusi visszaesés egyelőre nem maradt tartós, kérdés persze, hogy az ősz beköszönte és a növekvő törlesztők mellett számíthatunk-e komolyabb visszaesésre.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, augusztusi statisztikái szerint 125,36 milliárd forintnyi lakáshitelt fizettek ki a bankok az ősz első hónapjában a lakossági ügyfeleknek. Ez 5.8 százalékkal magasabb, mint augusztusban, viszont a nyár első hónapjaiban látott igazi évek óta nem látott rekordszámoktól továbbra is elmarad. Ha a múlt év szeptemberével vetjük össze a mostani számokat viszont látszik, tavaly lényegesen kevesebb, 92,46 milliárd forintnyi összeget utaltak a pénzintézetek lakáscélokra. Ez 30 százalékos éves növekedést jelent - írja a Pénzcentrum.

A lakáskölcsönök soha nem látott népszerűségének hátterében feltehetően az év elején bevezetett otthonfelújítási támogatás és hitel áll, amiknek hála rengeteg háztartás kezdett renoválásba, korszerűsítésbe. Egyébként nemcsak a lakáshitelek, hanem a személyi kölcsön és babaváró támogatás kifizetett összegeiben is enyhe növekedés történt az előző hónaphoz, és nagyobb az előző évhez képest.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

hitel lakáshitel

felújítás

felújítási munkák