Rendkívüli bejelentés: visszatér a kötelező maszkviselés Magyarországra

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rendkívüli bejelentés: visszatér a kötelező maszkviselés Magyarországra

Szokatlan időpontban tart kormányinfót Gulyás Gergely. A kormány arról döntött, hogy szombattól zárt térben ismét kötelező lesz a maszkhasználat, védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az 500 fő feletti rendezvényeket. Az egészségügyben kötelező lesz a 3. oltás is.

A kormány áttekintette a járványhelyzetet - mondta Gulyás Gergely, majd elsorolta a napi COVID-adatokat. A miniszter elmondta, az előrejelzések szerint a járvány negyedik hulláma november végén, december elején tetőzhet, de akár már 1-2 héten belül is reális lehet ez.

A szakemberek szerint érdemi védettséget csak az oltás jelent, és a nemzetközi tapasztalaok szerint is ott fékezték meg, ahol a harmadik oltást is beadták. A kormány mindenkinek javasolja a megerősítő oltás felvételét - mondta a miniszter.

A járványt akkor lehet megállítani, ha mindenki beoltatja magát, ha mindenki ezt megteszi, akkor az utolsó hullám lehet a negyedik.

Az iskolákban, felsőoktatásban az igazgatók dönthetnek a maszkviselési kötelezettségről. A szolgáltatók esetében mindenhol kötelező a maszkviselés, ahol egy helyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. Kérdésre válaszolva elmondt: az intézkedések addig lesznek érvényben, ameddig azt a járványügyi helyzet szükségessé teszi. Az egészségügyi dolgozóknak a második oltás utáni 7. hónap végéig kell felvennie a harmadik oltást. Azt nem tudta megmondani, milyen szankciói lesznek annak, ha valaki nem kéri a harmadik oltást, a kormányrendeletben fogják pontosítani - de Gulyás Gergely nem látja akadályát, ha hasonló retorziók lennének, mint az első két vakcina kötelezővé tételekor.

Ezt követően arról beszélt, hogy a NAV folyamatosan ellenőrzi, hogy a benzinkutak rontottak-e az üzemanyagaik minőségén azután, hogy a kormány befagyasztotta az üzemanyagárakat. Egyelőre a hatóságok egyetlen olyan benzinkutat sem találtak, ahol nem tartották volna be a 480 forintos maximális benzinárat.

Gulyás bejelentette, hogy a kisvállalkozók esetében megnyílik annak a lehetősége, hogy belépjenek az egyetemes szolgáltatói körbe. Így ők is a rezsicsökkentett árat fogják fizetni az energiáért.

Címlapkép: Kovács Attila, MTI/MTVA

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

maszkviselés

covid-19

negyedik hullám