Így nem mehet tovább: drasztikus változás jön a magyar állattenyésztésben

Agrárszektor   
  Megosztom
Így nem mehet tovább: drasztikus változás jön a magyar állattenyésztésben

Magyarországon, szemben több európai országgal, folyamatosan csökken az antibiotikumok felhasználása – jelentette ki Csitkovics Tibor, az Agrofeed Kft. ügyvezető igazgatója. Az Agrofeed Nemzetközi Monogasztrikus Szimpózium (AIMS) megálmodója és megvalósítója az Agrárszektornak beszélt arról is, hogy milyen következményei lehetnek az antibiotikum-használat korlátozásának az állattenyésztés során, de kifejtette a véleményét az ágazatot sújtó egyéb nehézségekről és kihívásokról is.

Csitkovics Tibor szerint a magyar baromfi- és sertéstartók közül nagyon sokan nagyon korszerűen gondolkodnak, és lépést tartanak az állategészségügyi trendekkel és a takarmányozási stratégiákkal, de azért itt is elmondható, hogy kettészakadt a pálya. Vannak az ágazatnak olyan szereplői, akik modern, világszínvonalú módszerekkel dolgoznak, de vannak olyanok is, akik nem tudnak ezzel lépést tartani. Ennek a szakember szerint a legnagyobb akadálya a tőke hiánya lehet. A szakember szerint a fő probléma az, hogy a technológiai háttér azért rengeteg mindent meghatároz - közölte az Agrárszektorral.

Az Agrofeed Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy az állattenyésztésben az a baj, hogy nagyon hosszú a megtérülés. Egy nagyobb beruházás megtérülése körülbelül 15 év, de mire az lejár, már lehet is újraépíteni, korszerűsíteni. Csitkovics Tibor arra is rámutatott, hogy az építőanyagárak elszabadulása miatt nagyon sokan nehéz helyzetbe kerültek, mert az elmúlt egy évben építészeti költségek irreális magasságokba emelkedtek, és állattartók jövedelmi szintje nincs ezzel arányban.

A cikk folytatása az Agrárszektoron olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrár

antibiotikum