Megszólalt Orbán Viktor a lezárásokról: "semmit sem zárok ki, minden rosszra fel kell készülni"

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megszólalt Orbán Viktor a lezárásokról: semmit sem zárok ki, minden rosszra fel kell készülni

Sikeres az oltási akcióhét - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Bejelentette: egy héttel meghosszabbítják a rendkívüli akciót, a megoldás pedig a harmadik oltás.

Sikeres az oltási akcióhét - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A kormányfő arra számított, hogy akik nem oltásellenesek, viszont a legkevesebb fáradtsággal akarják megkapni az oltást, azok élni fognak ezzel a lehetőséggel.

Tavaly kis karácsony volt, mert nem volt vakcina, idén nagy karácsony lehet, ha mindenki felveszi a harmadik oltást. Nálunk 20-21 százalék vette fel eddig, míg Európában csak 6-7 százalék

- mondta a miniszterelnök.

A környező országokban lezárások vannak. Ennek kapcsán Orbán azt mondta, hogy a kormány nem dönti el előre, mit fog tenni, minden rosszat igyekszik elkerülni:

Semmit sem zárok ki, minden rosszra fel kell készülni

- mondta. Ha a harmadik oltást sokan felveszik, akkor nincs ok lezárásokra. A megoldás a harmadik oltás, a zárás pedig csak lassítás - tette hozzá.

A gyerekek oltása kapcsán elmondta, hogy 2 millió vakcinát szereztek a számukra, ezek december 20-tól érkeznek majd meg az országba, első körben 130 ezer darab. Arra kérte a szülőket, gondolják át a lehetőséget, döntsenek felelősséggel.

Az eszközeink megvannak, a lélegeztetőkészülékek rendelkezésre állnak, és egyelőre ember is van elég. Van még ki nem nyitott járványkórház. Mindenki emberfeletti munkát végez

- mondta az egészségügyi kapacitásokkal kapcsolatban.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

oltási akcióhét

koronavírus elleni oltás

koronavírus-járvány