Több millió forintos segítséget nyújtanak: 176 helyi közösségi projektet támogat a Tesco

MTI   
  Megosztom
Több millió forintos segítséget nyújtanak: 176 helyi közösségi projektet támogat a Tesco

A Tesco 176 helyi közösségi projektet támogat összesen 42 millió forint értékben az "Ön választ, mi segítünk" pályázat tizenegyedik fordulójában - közölte az áruházlánc.

A közlemény szerint a tizenegyedik forduló január 17. és február 13. közötti szavazásán többek között távcsöves csillagászati bemutatóra, mozgáskorlátozottak részvételével zajló főzőversenyre, hátrányos helyzetű gyerekeknek szóló varrásoktatásra, valamint humanoid robotok iskolai programozási oktatására is voksolhattak az áruház vásárlói.

Az áruházakban található gyűjtőkbe több mint 2,1 millió zsetont dobtak be, a legtöbb szavazatot pedig a szegedi Tesco Extra hipermarketben adták le

- írják a közleményben.

Ismertetik, hogy a vállalat a szavazatok számának függvényében idén is 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá országosan összesen 176 pályázat megvalósításához, valamint további 400 ezer forinttal jutalmazta a két legkreatívabb kezdeményezést, így a vállalat 42 millió forinttal segíti a helyi közösségek számára fontos programok megvalósítását.

Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője a közleményben hangsúlyozta, hogy az "Ön választ, mi segítünk" pályázati programmal azokat a helyi szervezeteket segítik, amelyek jellemzően korlátozott anyagi erőforrásokkal rendelkeznek a környéken élők számára fontos fejlesztő projektek megvalósításához. Az eddigi tíz fordulóban a vásárlók csaknem 23,5 millió szavazatot adtak le mintegy 1400 pályázatra, a közösségek pedig közel 365 millió forint támogatást nyertek kezdeményezéseik kivitelezésére.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tesco

támogatás

helyi közösségek

fejlesztés

programok