Döbbenetes menekülthullám: már több mint 630 ezren érkeztek Ukrajnából

MTI   
  Megosztom
Döbbenetes menekülthullám: már több mint 630 ezren érkeztek Ukrajnából

A háború kezdete óta már több mint 630 ezer menekült érkezett Ukrajnából, a számuk napról napra növekszik - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Bakondi György hangsúlyozta: a magyar állam segítséget nyújt az Ukrajnából érkezőknek, ez humanitárius feladat és uniós kötelezettség. Magyarország a Nyugat-Ukrajnában élőket is segíti egészségügyi eszközökkel, élelmiszerrel, ruházattal. Mindez nemzeti összefogást igényel, ennek kialakult a rendszere - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a "háború poklából" valódi menekültek érkeznek, öregek, nők, gyerekek, velük szemben Magyarország teljesíteni fogja kötelezettségeit, akárhányan jöjjenek is.

Kitért arra, hogy az ukrán határszakasszal ellentétben délről - embercsempészek segítségével - ismeretlen identitású fiatal férfiak érkeznek, akik semmibe veszik a magyar és az uniós normákat. Ebből az irányból a magyar határt főleg szírek és afgánok próbálják átlépni - mondta, hozzátéve, hogy különösen az afgánok erőszakosak, agresszívek, bejutásuk az unióba súlyos következményekkel jár.

A déli határon idén már több mint 50 ezer illegális behatolási kísérletet észleltek a hatóságok, ez mintegy kétszerese a 2016-tól tapasztalt "aktivitásnak", és a próbálkozások száma nő - mondta Bakondi György.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orosz-ukrán háború

menekültek