Több mint 100 új munkahelyet jelent: hiányszakmákban indít duális képzést a Nestlé

HelloVidék   
  Megosztom
Több mint 100 új munkahelyet jelent: hiányszakmákban indít duális képzést a Nestlé

Sikerrel zárult a Nestlé Hungária duális szakképzési programjának első féléve a vállalat büki gyártóbázisán, melynek során villanyszerelő és elektronikai műszerész tanulók szerezhettek értékes szakmai tapasztalatokat a régió egyik legmodernebb üzemében. A tavaly bejelentett óriásberuházásnak köszönhetően 2022 őszére 50 000 tonnával fog nőni az éves gyártókapacitás a Nestlé prémium állateledelgyárában és további 120 új munkahely jön létre. A duális szakképzés célja, hogy minőségi, versenyképes tudást nyújtson a jövő munkavállalóinak, egyben biztosítsa az innovatív robottechnológiával felszerelt gyártóegység szakmai utánpótlását.

Az első évben tizenegy diákkal indult a program, akik tanulmányaik mellett szakképzési munkaszerződéssel vehetnek részt a képzésben. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparakamara által akkreditált kétéves program idén januárban elektronikai műszerész felnőttképzéssel is kibővült, így a délutáni órákban is szakmai munkával telik meg a tanműhely.

Kiss Attila, a Nestlé Hungária büki gyárának képzési vezetője elmondta: a COVID-járvány óta minden eddiginél nagyobb problémát jelent a fiatalok munkanélkülisége, ezért a térség vezető munkáltatójaként a Nestlé társadalmi felelősségének is tekinti, hogy a lehető legjobb lehetőségekhez juttassa a pályakezdőket. „Szakmai műhelyünk segít a fiatalok jövőképének kialakításában. A hozzánk csatlakozó diákok nemcsak a korszerűen felszerelt, minden szakmai igényt kielégítő műhelylaborokban, hanem a 21. század technológiáját felvonultató termelősorok mellett, valós gyártási környezetben sajátíthatják el a szakmai fogásokat” – mondja a vezető, majd hozzáteszi: nem titkolt céljuk, hogy vonzó perspektívát nyújtsanak a tanulóknak, és a képzés befejeztével minél többen a Nestlé Hungáriánál folytassák karrierjüket.

A duális képzés kis létszáma hatékony, minőségi oktatást tesz lehetővé, egyben olyan első munkahelyet jelent a résztvevők számára, ami hosszú távú karrierlehetőségeket kínál a végzés után is. A program a régió egyik legmodernebb üzemében folyik Bükön, ahol a Nestlé Hungária öt évvel ezelőtt 20 milliárd forintos beruházással teremtett világviszonylatban is egyedülálló, innovatív robottechnológiával felszerelt, teljesen automatizált termelőegységet.

A cég 2020 őszén jelentett be egy 50 milliárdos beruházást, amellyel megszilárdította vezető szerepét a magyarországi élelmiszeripari befektetők között. Miközben a korábbi projekt kivitelezése változatlanul, az eredeti terveknek megfelelően zajlik, a vállalat újabb fejlesztésbe kezdett: 2021-ben újabb 35 milliárdos beruházást indított, melynek következtében éves szinten 50 000 tonnával fog nőni a gyártósor kapacitása, ezzel együtt pedig 120 új munkahely jön létre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nestlé