Költségvetési csalás miatt áll bíróság elé a polgármester: új eljárás indul az ügyben

MTI   
  Megosztom
Költségvetési csalás miatt áll bíróság elé a polgármester: új eljárás indul az ügyben

A Pécsi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Szekszárdi Törvényszék elsőfokú ítéletét, egyben a bíróságot új eljárásra utasította abban az ügyben, amelyben több vádlottra - köztük Zádori János, Pécsvárad 2014 óta hivatalban lévő független polgármesterre - szabadságvesztést szabtak ki tavaly nyáron.

A táblabíróság a keddi döntésről szóló, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy a törvényszék által megállapított tényállás szerint

A bíróság első fokon három vádlottat költségvetési csalás, számvitel rendjének megsértése, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt 4 évtől 4 év 10 hónapig tartó szabadságvesztésre, gazdálkodó szervezet vezetésétől eltiltásra ítélte, és 200 millió forintnyi értékben vagyonelkobzást rendelt el. Három vádlottat bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás, illetve számvitel rendjének megsértése, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélt a bíróság.

A Szekszárdi Törvényszék tavaly azt közölte, hogy Zádori János első fokon, nem jogerősen, független pécsváradi polgármestert négy és fél év börtönre, valamint csaknem 240 millió forint vagyonelkobzásra ítélték bűnsegédként és társtettesként elkövetett költségvetési csalás miatt.

Az akkori kommüniké szerint az ügy másodrendű vádlottja által képviselt MG Sziget Kft. 2012-ben és 2013-ban mintegy másfél milliárd forint támogatást nyert el az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alaptól egy sellyei tojótyúktelep létrehozására.

A vádirat szerint a baromfitelepen a pályázatban feltüntetett technológia helyett olcsóbbat építettek be, túlárazták a beruházást. Zádori János és az ügy hatodrendű vádlottja ehhez számlák kiállításával, szerződésekkel segítséget nyújtott. A polgármestert azzal is vádolták, hogy az általa képviselt cég nevében 37 millió forintos fiktív szerződést kötött az ötödrendű vádlott által képviselt céggel a baromfiistállókban végzendő munkára.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécsi ítélőtábla

szekszárdi törvényszék

zádori jános

költségvetési csalás