Védik a hazai munkaerőt: magyar virsli kerül ezentúl a péksüteménybe

HelloVidék   
  Megosztom
Védik a hazai munkaerőt: magyar virsli kerül ezentúl a péksüteménybe

A közép-európai régió egyik vezető fagyasztott péksütemény gyártójaként a Pek-Snack az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy termékeit minél jobb minőségű és elsősorban Magyarországon termelt alapanyagokból állítsa össze, ezáltal pedig közvetetten védje a hazai munkahelyeket. A törekvés következő lépéseként most a SÁGA-val kötött stratégiai megállapodást, így idén májustól kizárólag SÁGA virslivel készülnek a Pek-Snack virslis pékárui.

Az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány, majd az ukrajnai háború miatt felmerült szállítási és tervezési nehézségek, többek között az európai ellátási láncból tartósan kieső ukrán mezőgazdasági termékek okán különösen fontossá vált a magyar élelmiszerek szerepe. A hazai alapanyagokból, teljes egészében Magyarországon előállított készítmények felértékelődtek, hiszen biztos megélhetést jelentenek a magyar munkavállalóknak, így ezen termékek fejlesztése stratégiai jelentőségű.

Szűkebb és tágabb környezetünk érdekében mindenkor igyekszünk felelős vállalati döntéseket hozni. Ebbe a folyamatba rendszerint bevonjuk fogyasztóinkat is és igényeiket meghallgatva keressük azokat a stratégiai partnereket, akikkel közösen növelhetjük a fenntartható forrásból származó hazai alapanyagok szerepét. Ehhez a felfogáshoz illeszkedik a SÁGA-val történt megállapodás is, hiszen a két márka minőség és megbízhatóság iránti elköteleződése azonos, mely szempontok jelen piaci körülmények között még inkább kiemelt szerepet kapnak. Az ilyen együttműködésekkel nem titkolt szándékunk továbbá, hogy közösen védjük a magyar munkahelyeket és közvetett módon együtt tegyünk a természeti erőforrások megóvásáért. Úgy gondoljuk, hogy a cégeink által képviselt értékek a kooperációban összeadódnak, közösen pedig hatékonyabban dolgozhatunk céljainkért és fogyasztóink elégedettségéért

- fogalmazott Antal Csaba a Pek-Snack Kft. ügyvezető igazgatója.

A SÁGA 2020 év eleji integrációja a MASTER GOOD cégcsoportba lehetővé tette, hogy a GMO-mentes termelésből származó, saját csirke alapanyag bekerült a SÁGA szortimentjébe. A kisvárdai központú cégcsoport kiváló hazai GMO-mentes termelésből származó takarmánnyal táplált, hormon és hozamfokozó készítmények hozzáadása nélkül nevelt csirkékből állítja elő termékeit. A több mint 110 éves tradícióval rendelkező MASTER GOOD Magyarország és a térség dinamikus, piacvezető, minden szegmensében mintaadó vállalkozásaként, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel.

A MASTER GOOD – SÁGA gondolkodásmódját az elindulásától a Tradíció – Felelősség – Innováció egysége határozta meg. A mostani együttműködés jegyében idén májustól minden Pek-Snack által gyártott roppanós lenmag borítású ketchupos, valamint mustáros hot-dog kizárólag SÁGA virslik felhasználásával készül majd, igazi ízélményt kínálva a fogyasztóknak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

péksütemény

sága

baromfihús

pek-snack