Ezek a legjobb éttermek most Magyarországon: több vidéki étterem a toplistán

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a legjobb éttermek most Magyarországon: több vidéki étterem a toplistán

Új nevek és felfedezettek sora állhatott színpadra a magyar gasztronómia állócsillagai mellett az Audi-Dining Guide Év Étterme Gálán. A szakma színe-java tiszteletét tette az év várva várt gasztronómiai eseményén. Kihirdették a 2022-es díjazottakat.

Tegnap este lezajlott a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála. Az Év Étterme a Rumour by Rácz Jenő lett, a Restaurant Best of The Best díjat a Stand Étterem kapta. Az első alkalommal kiosztott Év Koktélbárja díjat a Black Swan Budapest, a Fenntarthatósági Díjat az őriszentpéteri Pajta nyerte el, írja a diningguide.hu.

Különdíjat kapott a magyar Bocuse d’Or csapat az Év Szakácsteljesítményéért, az Év Ifjú Séftehetsége a budaörsi Rutin fiatal séfje, Pallag Dávid lett, míg a Dining Guide-Audi Életműdíjasa Pintér Katalin.

Az Év Séfje az osztrák származású séflegenda, Wolfgang Puck, aki a tavalyi évben nyitotta meg első európai éttermét Budapesten, ez a Spago by Wolfgang Puck.

Az Év Éttermi Szervize díjat a Déryné vehette át, az Év Borlapjának nyertese a Felix Kitchen & Bar. Az Év Innovatív Konyhája díját a MÁK restaurant kapta, az Év Ígéretes Étterme pedig a Szaletly Vendéglő és Kert lett.

Új díjkategória a legjobbak legjobbjainak és az ország top koktélbárjának

Az Év Étterme Díj nyertesének kihirdetése előtt átadták a gála legújabb kategóriáinak győzteseit, köztük az új Dining Guide Restaurant Best Of The Best minősítést is.

Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz idei évben bevezetett nagy újdonsága, hogy a nemzetközi gyakorlatokhoz hasonlóan egy új kategóriát hoz létre a Best Of The Best minősítéssel. A legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató minőségét, amelyek az ezt megelőző évek Étteremkalauzaiban minimum 3 évben is a kategóriájuk legjobb helyezését érték el. A Dining Guide Best of The Best helyezését az adott vendéglátóhely addig tarthatja meg, amíg az egység szakmai munkájának vezetése és az egység helyszíne változatlan marad, illetve a teszteléseken mutatott teljesítménye 90 pont feletti számot mutat. A Best Of The Best díjjal elismert vendéglátóhely a kategóriája TOP10-es mezőnyéből kiemelve külön besorolás alá esik

- mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. Az új kategória első díjazottja a Stand Étterem lett, amely az elmúlt három évben az Év Étterme díj győztese volt.

A tatai Platán Gourmet Étterem séfje, Pesti István séf az elmúlt években már a Platán étteremben bebizonyította, hogy nem kell ahhoz népszerű turistadesztináció, hogy megtalálja a gourmet közönséget. 2021-ben a Platán Tata formációk egy új fine dining koncepcióval, a Platán Gourmet étteremmel bővültek ki, amely egyértelműen egy ízig-vérig magas minőségű gasztronómiát felvállaló koncepció. A konyhai stílus nehezen kategorizálható, a vidéki éttermek utóbbi években trendszerű farm-to-fork koncepcióját elkerülve, inkább a nagyvárosi kozmopolita gondolkodásmódot képviseli. A 10 és 12 fogásos degusztációs menüket kínáló étterem alapanyaghasználata rendkívül változatos, a választék részét képzik többek között a tengeri halak, a langusztino, a borjú bríz, a galamb. Az étlap egyértelműen a séf erős és egyedi fúziós gasztronómia gondolkodását, világát tükrözi.

TOP10+2 Étterem:

  • Rumour by Rácz Jenő
  • Platán Gourmet Étterem
  • Essência Restaurant - Tiago & Éva
  • Salt Budapest
  • Pasztell
  • Borkonyha Étterem
  • Babel Budapest
  • Arany Kaviár
  • Costes Restaurant
  • 42 Restaurant & Bar
  • Costes Downtown
  • Laurel Budapest

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

éttermek

topéttermek

legjobb éttermek

év étterme