Ennek sokan nem örülnek majd: kisebb, de drágább gázpalackokat vehetünk a Mol-kutakon

HelloVidék   
  Megosztom
Ennek sokan nem örülnek majd: kisebb, de drágább gázpalackokat vehetünk a Mol-kutakon

Az elmúlt hónapokban felborult az egyensúly a PB gázpalackok piacán, emiatt jelentősen megnőtt a kereslet a MOL által forgalmazott 11,5 kg-os PB palackok iránt. Célunk továbbra is az, hogy biztosítsuk az ellátást, az ország minden pontján, minden vásárlónknak és elejét vegyük komolyabb ellátási problémák kialakulásának, ezért vált szükségessé az újfajta, 10,9 kg töltettömegű PB gázpalack bevezetése - többek között ez áll abban a levélben, ami az ugytudjuk.hu szerkesztőségének birtokába jutott és, amit a MOL küldött ki partnereinek.

Hiába bújnának ki a gázpalackok gyártói a rezsicsökkentés szabálya alól, hamarosan bezárul a jogi kiskapu

- idézi a portál Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős kormányzati biztos beszédét, amit még idén márciusban a Századvég Rezsikonferenciáján mondott.

A jogszabály szerint a 11,5 kilogrammos PB-gázpalackok esnek a hatósági árszabályozás hatálya alá, ezért néhány vállalat 10,9 kilogrammos kiszerelés gyártásába kezdett, így emelhetett a gáz árán

- tette hozzá akkor a rezsibiztos.

Ahogy a lap írja, Németh Szilárd akkor azt jelezte, hogy hamarosan benyújtja a jogszabály-módosítási javaslatát, amellyel biztosítható a kerülőút lezárása.

Úgy néz ki a szabályozás végül nem készült el, hiszem a levél alapján a magyar állami vállalat, a MOL is ezt az utat választja az árak emelésére. A rezsicsökkentett palack kivezetésével, a kisebb palack ugyanis drágább lesz. Az általunk talált árak alapján 7 ezer 800 forint körül mozog egy 10,9 kilós palack ára. A MOL augusztus 8-tól már csakis a kisebb, de drágább palackokat fogja forgalmazni

- közölte a portál.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gázpalackok

gázpalack

mol

bp gázpalack

benzinkút