Régóta vártak erre a vidéki diákok: ilyen iskolákba járhatnak hamarosan

MTI   
  Megosztom
Régóta vártak erre a vidéki diákok: ilyen iskolákba járhatnak hamarosan

Felújítanak négy általános iskolát a tamási tankerületben a Magyar Falu program mintegy 130 millió forintos támogatásával.

A tankerület tájékoztatása szerint a Bonyhádi Általános Iskola kakasdi, Bezerédj Amália tagintézményében 53 millió forintos ráfordítással az épület homlokzati hőszigetelését végzik el, a pincehelyi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 25 millió forintért lecserélik a tetőhéjazatot, és a padlásteret hőszigetelik. A szakcsi iskola épületében 16 millió forintos beruházással szintén a padlásteret szigetelik, a teveli intézményben 35 millió forintos támogatással a tornatermi nyílászárókat cserélik ki, és járdát, lépcsőt újítanak fel.

A kivitelezési szerződéseket várhatóan szeptemberben kötik meg, a munkák tavaszra fejeződnek be

- tették hozzá.

A négy intézményben csaknem négyszáz diák tanul. A tankerület területén a program keretében 2020-ban hat iskolát újítottak fel több mint 110 millió forintos támogatással; akkor a szakcsi, a kakasdi és a pincehelyi iskola mellett dalmandi, hőgyészi és szakályi iskolaépületeket korszerűsítették.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskola

iskolafelújítás

iskolafejlesztés

magyar falu program

felújítás