Nagy baj is lehet ebből? Tiszába engednék az üvegházak fűtésére használt termálvizet

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy baj is lehet ebből? Tiszába engednék az üvegházak fűtésére használt termálvizet

Csővezetéket építenek egy Szeged-Szentmihályon lévő kertészethez, hogy aztán az élő Tiszába engedjék az üvegházak fűtésére használt termálvíz maradékát. Korábban évtizedeken át a Gyálai-Holt-Tisza medrébe folyt bele ez a víz, ahol viszont környezeti károkat okozott. Végül azért függesztették fel a víz ide való engedését, mert a holtágon most folyó rehabilitációs program zajlik. Ezért más megoldást kellett keresni.

Ahogy arról a Telex beszámolt, az új csővezetéket családi házak közelében építik majd ki, viszont erről az ottlakókat és a környékbelieket nem tájékoztatták. Ahogy a portál írja, állítólag minden szabályosan zajlik, de a környéken élők tiltakoznak. Úgy tudni, a kertészeti céget nemrég egy befolyásos, milliárdos vállalkozó vásárolta meg.

A helyi lakosokat nem tájékoztatták a munkálatok részleteiről, sem a leendő csővezeték működéséről, ezért nem értik, hogy mi történik, és nem tudják, mi várható. Viszont az évtizedeken át elhanyagolt – állami tulajdonú – partszakaszt az ott élők gondozták, és nem szeretnék, ha a munkálatok miatt tönkremenne.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

szentmihály

tisza

gyál

holt-tisza

kertészet

csővezeték