Orbán Viktor a háborúról: Magyarországnak meg kell védenie magát, ezért több katona kell

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor a háborúról: Magyarországnak meg kell védenie magát, ezért több katona kell

Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá – mondta a Magyar Nemzet szerda este megjelent írása szerint Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban, ahol arra kérte frakciója tagjait: mindent tegyenek meg azért, hogy Európa legkésőbb év végén visszavonja a szankciókat.

A kormányfő arról beszélt:

ma már mindenki számára világos, hogy egy elhúzódó háborúra kell számítanunk,

arra kell készülni, hogy ez a háború a szomszédunkban folytatódni fog idén és jövőre is. A miniszterelnök szerint éppen ezért minden eddiginél fontosabb kérdéssé vált Magyarország számára a biztonság és a gazdasági, nemzeti szuverenitás védelme, ezért hozták létre honvédelmi alapot, írja a 24.hu.

A katonákat visszavonták a határok védelméről, létrehozták a határvadász alakulatokat

- sorolta a kormányfő, hangsúlyozva, hogy több katonára van szükség és az ország védelmére kell készülniük.

Az infláció Magyarországon európai összehasonlításban is kiemelkedően magas, a kenyér ára például a 2021 augusztusi adatolkhoz képest ez 66 százalékkal emelkedett, ehhez képest a második legrosszabb eredményt mutató Litvániában 33 százalékkal.

A miniszterelnök az elszabaduló árakat azzal magyarázta, hogy a választások előtt azt gondolták, tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények a háború ellenére is, azonban 2022 júniusban Brüsszelben elfogadták a gazdasági, kereskedelmi szankciókat, köztük az olajszállítási szankciókat is, majd rögtön az asztalra került a földgázvásárlási szankció is, ezért 2022 júniusától kezdve a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb hónap alatt megháromszorozódott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

szankciók

eu

infláció

fidesz-kdnp

katonák

orosz-ukrán háború