Befellegzett a népszerű balatoni strandnak? Mégis megépülhet az ominózus kikötő

HelloVidék   
  Megosztom
Befellegzett a népszerű balatoni strandnak? Mégis megépülhet az ominózus kikötő

A helyi civilek szerint újra veszélybe került a balatonföldvári strand.Meglepően gyorsan döntött ugyanis a kormányhivatal arról, hogy mégis épülhet a strand területén az ominózus  kikötő, amit a bíróság korábban elkaszált - derült ki az RTL Híradójából

Herényi Károly, a Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület elnöke az RTL Híradónak elmondta, hogy elektromos hajóknak szánt kikötőt terveznek a balatonföldvári strand területére. Csakhogy az eredetileg elektromos hajóknak szánt kikötőből csupán 15 hely lett volna az elektromos hajóké, több mint száz pedig vitorlásoké.

Az egyesület már korábban bíróságon támadta meg a Veszprém Megyei Kormányhivatal erre kiadott építési engedélyét. Ezt a Pécsi Közigazgatási Bíróság hatályon kívül is helyezte szeptemberben. Alig egy hete azonban a Kormányhivatal arról értesítette az egyesületet, hogy új engedélyezési eljárást indítottak. Amit rekord idő alatt, két nap futtattak végig a rendszeren.

A civilek szerint ezzel strand megszűnne strandnak lenni, ami ellentétes a helyi építési szabályokkal. A közvetlenül a strand mellett lévő üdülőház apartmanjainak tulajdonosai is tiltakoztak az építkezés ellen. Szerintük ugyanis több mint 10 ezer ember nyaralását lehetetleníti el a beruházás. Legalább 2 hektárnyi vízterületet vennének el így a strandolóktól.

A híradó megkereste a polgármestert, de nem akart nyilatkozni az ügyben. Az önkormányzat oldalán viszont szeptemberben még arról írtak, hogy továbbra is támogatják az elektromoshajó-kikötő építését. A beruházó cég pedig azt közölte Híradónkkal, hogy ha megépül a kikötő, „a Helyi Építési Szabályzat alapján meghatározott strand területe és funkciója nem változik meg, mind a strand területe, mind a strand funkciója a továbbiakban is változatlanul és zavartalanul üzemeltethető és a fürdeni vágyok rendelkezésére tud állni”.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kikötő

balatonföldvár