Karnyújtásnyira van a magyarok új síparadicsoma? Rengeteget spórolhatsz, ha ide látogatsz

Pénzcentrum   
  Megosztom
Karnyújtásnyira van a magyarok új síparadicsoma? Rengeteget spórolhatsz, ha ide látogatsz

Az elmúlt években a szlovák sípályák karbantartása európai szintre emelkedett, de nem csak emiatt népszerű úti cél a téli sportok kedvelőinek, hanem mert közel van és olcsó. Összesen 36 modern síközpont található, ahol 350 km hosszú sípálya várja a téli turistákat, akik egyre többen vannak. Ez az ország szempontjából is kulcsfontosságú, hiszen az ágazat növekedése jelentős mértékben segíti az egyes régiókat a munkanélküliség által okozott problémák megoldásában. Persze a járvány miatti kényszerű bezárások a szlovák turizmust is megtiporták, de van egy óriási előnye, ami egyben a túlélésének kulcsa is: itt tényleg mindenki megtalálhatja a pénztárcájához leginkább igazodó szolgáltatást - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban Soňa Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet magyarországi képviseletvezetője.

Melyek a legnépszerűbb turisztikai attrakciók, amelyek a legtöbb turistát vonzzák? Ahogy Soňa Jelínková mondta a portálnak, Szlovákia képes kis és kompakt területen a szabadidős tevékenységek rendkívül széles skáláját felkínálni. Kilenc nemzeti parkkal, 13 látogatható barlanggal, több mint 1700 ásványlelőhellyel, gyönyörű várakkal és kastélyokkal, UNESCO emlékhelyekkel büszkélkedhetün. De elmondhatjuk, hogy legnagyobb erősségünk a természet, amely sok helyen még mindig sértetlen állapotban van.

Persze fontos szerep jut a téli sportoknak is. Legfontosabb küldőországok elsősorban a V4 országai, tehát Csehország, Lengyelország és Magyarország, a DACH-régió országai: Németország és Ausztria, a Benelux államok, Skandinávia és Izrael, és népszerűek körükben a téli sportok is. A síközpontok pozitívan befolyásolják az elsődleges foglalkoztatottságot, azáltal, hogy munkahelyeket teremtenek, ugyanis a létrejött multiplikációs hatás következtében olyan ágazatokban is közvetve növelni tudják a foglalkoztatottságot, melyek az idegenforgalomhoz kapcsolódók, ilyen például a közlekedés, az építőipar, és a közszolgáltatások,

Télen lehetőség van síelésre, sífutásra, turisztikával egybekötött wellness, avagy aquapark által nyújtott kényeztetésre. 2021 telére szignifikánsan rányomta bélyegét a koronavírus második hulláma, ami miatt a síközpontok kénytelenek voltak január elején felfüggeszteni az üzemet. A síközpontok végül újfent megnyitottak, és az akkori szezonok tartottak a legtovább az azt megelőző évekbeliekhez képest.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

síközpont

síelés