Idén ez a termálstrand is zárva marad: itt tör fel az ország egyik legerősebb gyógyvize

HelloVidék   
  Megosztom
Idén ez a termálstrand is zárva marad: itt tör fel az ország egyik legerősebb gyógyvize

A megnyitásának 50. évfordulóján nem fog kinyitni a Csornán található termálfürdő, írja a termalonline.hu. Nyár végére készülnek el a felújítással, de az újranyitás csak jövőre várható.

A fürdőt 1973-ban nyitották meg, de az elmúlt évek során nem sok fejlesztés valósult meg benne. A fürdő megmaradt egy ötmedencés, szezonális termálstrandnak. A strandot ellátó termálkút magánkézben volt hosszú ideig, a felújítást ez is nehezítette. 2009 és 20012 között nem is üzemelt a fürdő, aztán 2017-ben megvásárolta az önkormányzat, így állami támogatáshoz jutottak, ennek révén újul meg a termálkút, a gépészet, a medencék, és új büfé is épül a területen.

A munkálatok tavaly kezdődtek el. Bár állítólag idén augusztus 31-re elkészülnek a teljes felújítással, a fürdőt csak jövőre tervezik megnyitni. Kiemelt feladatnak tekintik, hogy felkészítsék a 2024-es szezonra.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

termálfürdő

csorna

felújítás

termálvíz

gyógyvíz

fürdő

strand