Hihetetlen, mi történik a Balatonnál: ezért érdemes lesz elruccanni a magyar tengerhez

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Hihetetlen, mi történik a Balatonnál: ezért érdemes lesz elruccanni a magyar tengerhez

Nyárra zárul le a Nyugat-Balaton térségében a Festetics-örökség turisztikai fejlesztését célzó projekt, amelynek újabb állomásaként Lady Hamilton-emlékhelyet avattak csütörtökön Balatongyörökön.

Az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumvezetésével 1,256 milliárd forintos európai uniós forrással indult 2019-ben komplex turisztikai fejlesztés a Festetics család örökségének bemutatására. A projekt nyomán megújult Keszthelyen a Festetics-kastély díszkivilágítása és hangjátéka, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen frissült a kiállítás tartalma, valamint szabadulószobát alakítottak ki a Balatoni Múzeumban.

A Festetics-örökség részeként nyárra befejeződik a hévízi tófürdő körüli Dr. Schulhoff Vilmos sétány rehabilitációja. Megújult a balatongyöröki Szépkilátó környezete is, ahol Lady Hamilton-emlékhelyet avattak. Létrejött egy régi magyar receptúrákat felelevenítő, mai kornak megfelelő konyhai technológiákra épülő Festetics menüsor is, amely a helyi és környékbeli éttermek kínálatában szerepel majd.

A hálózatba kapcsolt attrakciók egységes megjelenéssel és minőségben újulnak meg, a programnak köszönhetően a kevésbé ismert Festetics-örökségekre is több figyelem összpontosul, ösztönözve a turistákat a teljes útvonal bejárására. A projekt egyúttal hozzájárul az átlagos tartózkodási idő meghosszabbításához, a magasabb látogatószám eléréséhez és a térség családbarát jellegének erősítéséhez.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztésben részt vesz a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Zrt., Balatongyörök, Gyenesdiás, Keszthely és Hévíz önkormányzata, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt., illetve a Balatoni Borkultúráért Alapítvány.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

nyugat-balaton

balatongyörök

mtü

festetics

festetics-örökség