Hihetetlen, mi történik a Balatonnál: ezért érdemes lesz elruccanni a magyar tengerhez

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Hihetetlen, mi történik a Balatonnál: ezért érdemes lesz elruccanni a magyar tengerhez

Nyárra zárul le a Nyugat-Balaton térségében a Festetics-örökség turisztikai fejlesztését célzó projekt, amelynek újabb állomásaként Lady Hamilton-emlékhelyet avattak csütörtökön Balatongyörökön.

Az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumvezetésével 1,256 milliárd forintos európai uniós forrással indult 2019-ben komplex turisztikai fejlesztés a Festetics család örökségének bemutatására. A projekt nyomán megújult Keszthelyen a Festetics-kastély díszkivilágítása és hangjátéka, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen frissült a kiállítás tartalma, valamint szabadulószobát alakítottak ki a Balatoni Múzeumban.

A Festetics-örökség részeként nyárra befejeződik a hévízi tófürdő körüli Dr. Schulhoff Vilmos sétány rehabilitációja. Megújult a balatongyöröki Szépkilátó környezete is, ahol Lady Hamilton-emlékhelyet avattak. Létrejött egy régi magyar receptúrákat felelevenítő, mai kornak megfelelő konyhai technológiákra épülő Festetics menüsor is, amely a helyi és környékbeli éttermek kínálatában szerepel majd.

A hálózatba kapcsolt attrakciók egységes megjelenéssel és minőségben újulnak meg, a programnak köszönhetően a kevésbé ismert Festetics-örökségekre is több figyelem összpontosul, ösztönözve a turistákat a teljes útvonal bejárására. A projekt egyúttal hozzájárul az átlagos tartózkodási idő meghosszabbításához, a magasabb látogatószám eléréséhez és a térség családbarát jellegének erősítéséhez.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztésben részt vesz a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Zrt., Balatongyörök, Gyenesdiás, Keszthely és Hévíz önkormányzata, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt., illetve a Balatoni Borkultúráért Alapítvány.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

nyugat-balaton

balatongyörök

mtü

festetics

festetics-örökség