Elkapták a székesfehérvári dílereket: brutális készletet halmoztak fel

HelloVidék   
  Megosztom
Elkapták a székesfehérvári dílereket: brutális készletet halmoztak fel

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt indított eljárást két székesfehérvári lakossal szemben, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a 39 éves férfi és 32 éves női társa 2022 áprilisától hónapokon keresztül anyagi haszonszerzés végett marihuánát termesztettek értékesítés céljából - közölte a police.hu.

Az alapos felderítő munkát 2022 novemberében a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Rendészeti Igazgatósága által megszervezett, összehangolt rendőri akció követte. Az elfogásokkal párhuzamosan zajlott kutatás során a nyomozók kábítószergyanús növényi törmeléket, a kábítószer porciózásához is használatos eszközöket, digitális mérleget, csomagolóanyagokat, vagyonvisszaszerzés érdekében pedig telefonokat, készpénzt, karórát foglaltak le a rendőrök.

A nyomozók a páros mindkét tagját kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki - majd a későbbiekben bűnszövetség minősítés is megállapítást nyert vonatkozásukban -, és őrizetbe vették. A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte letartóztatásukat, amely az eljárás során mindvégig meghosszabbításra került.

A nyomozás során a felderítő munka azonban tovább folytatódott. A letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal kapcsolatban összegyűjtött adatok, információk eredményeinek elemzése és értékelése alapján további három kereskedői, valamint több, fogyasztói magatartást tanúsító személy kilétére derült fény.

A vármegyei rendőrök újabb összehangolt rendőri intézkedést hajtottak végre 2023. május 2-án három különböző helyszínen. Székesfehérvári, pátkai és pákozdi otthonaikban elfogták a kábítószer-kereskedőket, majd kutatást tartottak lakóhelyeiken. Ennek során kábítószergyanús növényi törmeléket, örlőket, készpénzt, telefonokat, sőt egyiküknél talált hadászati lőszereket és hangtompítót is lefoglaltak a rendőrök.

Az 50, a 38 és a 24 éves drogkereskedőket – őrizetbe vételük mellett - bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az eljárásban további nyolc főt hallgattak ki a rendőrök kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt. Ők szabadlábon védekezhetnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

drogdíler

drogkereskedő

fejér megye

székesfehérvár