Megy a vita mi legyen a börtön épületével: többen is pályáznak rá Szombathelyen

MTI   
  Megosztom
Megy a vita mi legyen a börtön épületével: többen is pályáznak rá Szombathelyen

Ahogy arról a nyugat.hu beszámolt, komoly vitát hozott a csütörtök délutáni rendkívüli közgyűlésen a volt börtön hasznosítási terve, ugyanis a Szombathelyi Törvényszék lebontatná és újjáépíttetné az épületet. A lap beszámolója szerint a közölt anyagból az is kiderült, hogy a Szombathelyi Egyházmegyének is vannak tervei az épülettel. Ez egész nagy vitát okozott a közgyűlésen.

A közgyűlésen elhangzott, hogy az egyházmegye egy nagyobb szabású, 15-18 milliárdos beruházást tervez, amiben szerepel egy idősek otthona is. Ez robbantotta ki a vitát, hiszen az egyházmegye nem tájékoztatta a terveiről az önkormányzatot, pedig a közgyűlésnek kell eldöntenie, hogy mi épülhessen meg a városban. A közgyűlés végül elfogadta a volt börtönre érvényes szabályok megváltoztatását, és ezzel megnyitotta az utat az egyházmegye és a törvényszék tervei előtt. Ahogy a lap írja, a közölt dokumentumok szerint a régi börtön épületét részlegesen lebontanák és újraépítenék, a déli szárnyra viszont emeletet húznának fel, hasonlóan az északi szárny kialakításához.

A terület állami tulajdonban van, kezelője a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV). Az anyagban szerepel, hogy a törvényszék egyeztetett már az MNV-vel, az viszont nem, hogy milyen terveik vannak, milyen célokra akarják használni a majd lebontott és újjáépített börtönépületet

- írta a lap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szombathely

börtön

szombathelyi törvényszék

szombathelyi egyházmegye