15 milliós zsákmány került a NAV kezére: több ezer doboz csempészcigit rejtett a moldáv busz

HelloVidék   
  Megosztom
15 milliós zsákmány került a NAV kezére: több ezer doboz csempészcigit rejtett a moldáv busz

Három utassal és 7500 doboz román zárjegyes cigarettával indult útnak az a moldáv busz, amit az M1-es autópályán vontak ellenőrzés alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Az egyenruhásoknak gyanús lett az Angliába tartó turistabusz a sztrádán: a járműben három ember ült, mégis utánfutót húzott maga után. A járőrök kipakolták a plafonig zsúfolt vontatmány rakterét, amelyről kiderült, hogy miként lett volna nyereséges a turistajárat útja: abból összesen 7.500 doboz román zárjegyes cigaretta került elő. A 36 éves sofőr azt mondta, hogy nem tudott az illegális mennyiségű füstölnivalóról, kollégái pakolták be a csomagokat.

A pénzügyőrök a 15 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Az elkövető több mint húszmillió forint bírságra is számíthat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nav

nemzeti adó- és vámhivatal

csempész

cigarettacsempész